Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Șeful Senatului polonez îndeamnă compatrioții din întreaga lume să reclame "defăimările anti-poloneze"

Șeful Senatului polonez îndeamnă compatrioții din întreaga lume să reclame "defăimările anti-poloneze"

179
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

sursa:Mediafax.ro

Noua lege poloneză îi condamnă penal pe cei care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

image

Cererea a fost formulată de către Karczewski prin intermediul unei scrisori deschise în care a condamnat “insultele” privind o presupusă complicitate poloneză la atrocitățile comise de Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

“Vă rog să documentați și să reacționați la toate ostilitățile, expresiile și opiniile anti-poloneze, care ne prejudiciază. Notificați ambasadele noastre, consulatele și consulii onorifici în legătură cu eventuale defăimări care afectează buna reputație a Poloniei. Fac un apel la toți compatrioții noștri … să documenteze și să strângă orice dovadă despre atrocitățile și crimele împotriva umanității comise în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a transmis șeful Senatului Poloniei.

Stanislaw Karczewski a subliniat că, înainte de moartea supraviețuitorilor Holocaustului și ai altor atrocități naziste, “este necesar să le înregistrăm amintirile, pentru a nu uita de toate nedreptățile comise împotriva evreilor, a polonezilor, a romilor și a oricăror alte victime”.

“Șase milioane de polonezi au murit [în cel de-Al Doilea Război Mondial], inclusiv trei milioane de evrei polonezi”, a mai spus Mareșalul Senatului Republicii Polone.

La 6 februarie, președintele polonez Andrzej Duda a promulgat o lege privind Holocaustul, care prevede incriminarea oricărei persoane care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cei care se referă la lăgărele naziste de concentrare din Polonia ca fiind poloneze riscă până la trei ani de închisoare.

Statele Unite, Franța și Israelul au criticat vehement adoptarea acestei legi, percepută ca o măsură de forță impusă de către formațiunile naționaliste și o tentativă de a “rescrie istoria”. Administrația de la Washington a transmis că legea ar putea submina “libertatea de exprimare și discursul academic și ar conduce la o deteriorare a relațiilor Poloniei cu Statele Unite și Israel”.

Șase milioane de evrei europeni și alte câteva milioane de persoane de alte naționalități au fost ucise de către regimul nazist german în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cuvântul ebraic “Holocaust” este denumirea dată acțiunii de exterminare a evreilor de către naziști.

***

Pe cand o lege similara si in Romania? Sau noi avem prea multe cozi de topor in comparatie cu restul lumii civilizate si nu suntem in stare sa avem o astfel de lege …


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here