Astăzi, 2 mai a.c., în plenul Senatului României se dezbate Raportul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională referitor la Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării.Modificările adoptate au la bază necesitatea actualizării cadrului normativ incident domeniului apărării, precum şi evidenţierea bunelor practici utilizate la nivelul NATO şi al UE, astfel: redefinirea structurii de forţe şi introducerea unei noi clasificări a forţelor armatei, aliniată la standardele NATO; capabilitatea tuturor structurilor de forţe de a îndeplini toată gama de misiuni, după completarea cu efective şi tehnică; alinierea atribuţiilor Direcţiei generale de informaţii a apărării la cerinţele actuale ale mediului de securitate; corelarea prevederilor legii cu atribuţiile specifice Companiei Naţionale „Romtehnica” etc. Cea mai mare parte a amendamentelor adoptate, respectiv 37, aparţin senatorilor PSD Gabriel Leş, Şerban Nicolae şi Tit-Liviu Brăiloiu.

Senator Tit-Liviu Brăiloiu