Acasă Supliment Cultural Arta “SIMFONII URBANE“ la Galeria Calea Victoriei 33

“SIMFONII URBANE“ la Galeria Calea Victoriei 33

502
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 60
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

simfonii urbane 1
Foto 1 : afisul expozitiei

La pas prin galeriile bucurestene

A fost deschisă ieri seară expoziţia colectivă “SIMFONII URBANE“ , la orele 19 trecute fix, pe simezele Galeriei Calea Victoriei 33. Fusesem acolo cu multi ani in urmă, la expozitia venerabilului prieten Nae Savopol.Galeria avea o intrare ciudată, pe laterala Teatrului de Revistă „C. Tanase”, un spatiu stramt si neprimitor. Acum lucurile s-au schimbat: neobositii si simpaticii proprietari ai Galeriei, recte directorul George Savu si directorul artistic Vitalie Butescu au schimbat in bine si acest aspect, in sensul că intrarea se face direct din Calea Victoriei, iar recompunerea volumetrică a spatiului expozitional a fost foarte inspirată. Mi-a plăcut Galeria de artă Calea Victoriei 33 si voi mai scrie despre ceea ce se intamplă acolo. Este bine asezată, bine intretinută, ii consilez pe alti colegi artisti(deocamdată gratis!!!) să expună urgent acolo; in timpul vernisajului au intrat italieni si francezi sa vadă expozitia, de asemenea grupuri fără număr de turisti străini au admirat din exterior lucrările.

simfonii urbane 2
Foto 2 : Galeria de artă Calea Victoriei 33

Sunt circa 70 de lucrări prezente pe simeze in cadrul expozitiei “SIMFONII URBANE”, eveniment cultural organizat de Asociatia Butescu Art Studio( care se doreşte a fi o modalitate modernă de promovare a artei şi culturii in general şi in special a artelor plastice), in parteneriat cu Teatrul de Revistă „C. Tanase”. Expozitia cuprinde lucrări semnate de : Florin Barză, Vitalie Butescu, Constantin Daradici, Corneliu Dragan Targoviste, Mihai Potcoava, intr-o colectivă dedicată majoritar peisajului urban, un ansamblu unitar de ritmuri cromatice si volumetrice cuceritoare, chiar dacă stilistic cei 5 artisti sunt atat de diferiti.

A prezentat expozitia domnul Corneliu Ostahie (scriitor, editorialist şi critic de artă), cel pe care il apreciez atat de mult pentru că a fost singurul care a vorbit si a scris relativ recent despre bunul meu prieten Paul Constantin, un mare pictor pe nedrept uitat, trecut fulgerător la cele vesnice in 2012.

Audienta a aflat astfel detalii interesante despre fiecare artist in parte: “Constantin Daradici , un pictor de mare fortă; Florin Barză, un pictor cu un dinamism extraordinar; Corneliu Dragan Targoviste, acuarelist sensibil; Mihai Potcoava, artist tenace si responsabil cu talentul său; Vitalie Butescu, unul din stalpii galeriei, indrăgostit de peisajul urban, caută cu ardoare să picteze clădirile vechi, avand deja cateva cicluri despre Bucuresti sau Sighisoara.”

simfonii urbane 3
Foto 3 : Cei patru muschetari : D’Artagnan cel cărunt(ca să -l deosebim de cel tanar!, recte Mihai Potcoava), Aramis(Florin Barza), Athos( Corneliu Ostahie ), precum si simpaticul Porthos(Vitalie Butescu) alături de Vicontele de Bragelonne(da….nu este ca in poveste, aici vicontele este fiul lui Porthos.)

M-am reintalnit cu artisti dragi mie: prietenul Florin Barză , căruia ii multumesc pentru invitatie si pentru că m-a lasat ulterior să patrund in universul atelierului său, , imi place că este printre putinii amici care imi spune Victor; Maestra Cristiana Călinescu Fodor, o DOAMNĂ a restaurării si picturii bisericesti, eleva lui Corneliu Baba; Nicolae Zambroianu,vechi amic si colaborator, un artist din portofoliul Galeriei de artă contemporana COLEUS 3, al cărei manager am fost in anii’90….cu 7 Ambasadori clienti fideli si cu o pleiadă de artisti performanti in portofoliu, păcat că parte din ei au uitat ce inseamnă salutul, respectul si implicit lăsarea usii deschise pentru bună ziua.

simfonii urbane 4
Foto 4 : Maestra Cristiana Călinescu Fodor, o DOAMNĂ a restaurării si picturii bisericesti, eleva lui Corneliu Baba; criticul de arta si jurnalistul Corneliu Ostahie; amicul si Maestrul Nicolae Zambroianu. In fundal lucrari semnate Vitalie Butescu.

 

Galeria de artă Calea Victoriei 33 este deschisa: Marţi – Duminică , intre orele 12.00 – 20.00, iar expoziţia colectiva “SIMFONII URBANE“   poate fi vizitată în perioada 25 august- 22 septembrie 2015.

simfonii urbane 5
Foto 5 : imagine de la vernisaj.

 

A consemnat pentru Jurnalul Bucurestiului: Claudiu Victor Gheorghiu , pictor iconar, istoric.


Raspandeste cu incredere
 • 60
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here