Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Știi de ce sunt 4 femei în ’’Totul despre sex’’?

Știi de ce sunt 4 femei în ’’Totul despre sex’’?

560
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

aqui-ahora-stii-de-ce-sunt-4-femei-in-totul-despre-sexEste întrebarea pe care am primit-o, neașteptat,  în cursul unui interviu luat doctorului Dan Jinga,  medic primar în oncologie medicală și doctor în științe medicale – Centrul Medical Neolife.

Ne aflam în toiul unei discuții despre factorii care produc cancerul mamar, când interlocutorul meu a schimbat pentru o clipă rolurile, așa încât eu am devenit cea chestionată.

M-am gândit câteva secunde, apoi a trebuit să recunosc că nu știu. Îmi trecuse prin cap că poate era vorba de 4 tipologii diferite.

Era mult mai subtil de atât!

Pentru că în țările civilizate, una din 4 femei face cancer mamar! mi-a răspuns dr. Jinga.  Fiind un serial inteligent și extrem de vizionat la nivel mondial, producătorii au încercat să atragă atenția asupra acestei problematici, într-un mod specific. Poate vă mai amintiți că Samantha, cea mai în vârstă și cea mai experimentată din grupul celor 4, se duce la un moment dat la plastician pentru o pereche de sâni noi. Cu această ocazie, făcând diverse investigații medicale, este diagnosticată ca având cancer mamar! Face operație apoi chimioterapie și reușește să se însănătoșească. Acest lucru a fost posibil pentru că tumora era încă la început!

De fapt, care este mesajul serialului?  Că orice femeie trebuie să se prezinte periodic la medic pentru a se monitoriza și a preveni astfel, o tumoare canceroasă. Vestea bună din subtext este aceea că șansele cresc semnificativ dacă femeia se prezintă într-un stadiu incipient și acesta este lucrul pe care doresc să-l accentuez, în primul rând!

Îl întreb pe doctorul Jinga despre factorii care contribuie la apariția cancerelor în general.

Iată ce ne-a răspuns:

Factorii genetici sunt predispozanți, fără îndoială. Dacă mama, bunica sau sora ta a dezvoltat o tumoare canceroasă, tu ar trebui să te monitorizezi riguros. Dacă ai trei sau mai multe rude cu aceeași formă de cancer sau forme asemănătoare, ori dacă una sau două rude au fost diagnosticate cu cancer la vârste timpurii, iată încă două motive pentru care să mergi la medicul specialist.

Factorii de mediu sunt mai importanți decât am fi tentați să credem și aici putem include dieta, radiațiile, poluanții din mediu, chimicalele ambientale, fumatul. Aș vrea să specific următorul aspect: cu cât nivelul de industrializare este mai mare cu atât numărul persoanelor cu afecțiuni oncologice crește. Dau ca exemplu orașele Liverpool și Manchester din Anglia, Bazinul Ruhr din Germania, San Francisco și Los Angeles din SUA, cu cea mai mare densitate de tumori canceroase din lume.

Închei cu factorii infecțioși și de natură virală: viruși, bacterii, paraziți care completează, în linii mari etiologia cancerului.

Doctorul Jinga deplânge faptul că mai puțin de 400 de oncologi din România… citește continuarea pe site-ul de lifestyle Aqui Ahora, click aici


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here