Acasă Stiinta & Tehnica Economie stiripesurse – Eugen Teodorovici a făcut bugetul :

stiripesurse – Eugen Teodorovici a făcut bugetul :

127
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

‘E unul REVOLUȚIONAR!’ + Anunță că sunt alocați bani pentru persoanele cu dizabilități

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, că proiectul de buget va fi aprobat marţi în Guvern şi trimis în aceeaşi zi Parlamentului. Teodorovici susţine că este „un buget revoluţionar“ şi anunţă că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.

„Marţi este propunerea de a discuta şi a aproba în Guvern bugetul. Pe data de 5 seara, după-amiaza, va fi trimis în Parlament bugetul. Temerile înţeleg că există, dar sunt nejustificate. Dacă punem prea mult, de ce punem prea mult. dacă punem prea puţin, de ce punem prea puţin“, a declarat Teodorovici.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Ministrul Finanţelor a susţinut că „este o propunere de buget revoluţionară“.

„Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea şi educaţia. Este prima oară după Revoluţie când nu mai suntem obligaţi să asigurăm sume de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii. Este iarăşi efectul acelei măsuri extrem de bune pe care Guvernul a adoptat-o: transferul de contribuţii de la angajator la angajat”, a adăugat el.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Totodată, Eugen Teodorovici a anunţat că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.

„Tot o prevedere pusă în lege, cred că pentru prima oară şi asta, când ministrul de Finanţe va analiza solicitarea fiecărui ordonator principal de credite, atunci când se solicită deschideri pentru căi de angajament şi de plăţi. Adică fiecare cheltuială va fi analizată: se justifică, rămâne, nu se justifică, este tăiată. Amenzi: dacă nu se respectă de ministere sau agenţii acest lucru, atunci amenzile pot varia între 50 şi 100 de mii de lei pe fiecare ordonator principal de credite“, a spus ministrul.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

La Antena 3, Teodorovici a infirmat informațiile potrivit cărora nu ar fi prevăzut niciun leu în bugetul din 2019 pentru persoanele cu dizabilități.

„Am avut o întâlnire cu mai mulți părinți, care au copii cu nevoi speciale. A fost această temere cum că aceste sume nu s-ar regăsi pentru partea socială. Le-am arătat că vor fi asigurate. Dacă lucrurile nu se respectă, să putem interveni noi, ca Minister de Finanțe. Noi am făcut mai multe simulări”, a spus ministrul Finanțelor.

Citește și: Surpriză! Ce salariu are bomba-sexy din Poliție, care a făcut ravagii pe Internet – Imagini incendiare .

CITESTE SI

militari armata nato

Încă o țară devine membră NATO: Potocolul de aderare va fi semnat pe 6 februarie, iar Parlamentul României trebuie să-l ratificeiohannis ciolos

OFICIAL Dacian Cioloș își anunță DORINȚA de a candida la prezidențiale: AVERTISMENT pentru PNL și Klaus Iohannis

Dacian Ciolos

Dacian Cioloș îi face de râs pe cei de la USR: ‘Ei mi-au propus să deschid lista! Sunt dispus să ies’putin deget

Vladimir Putin acuză: ‘SUA încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare prin instalarea siste


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here