Acasă Opinii stiripesurse – Istoricul Marius Oprea :

stiripesurse – Istoricul Marius Oprea :

131
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 PLUS este partidul de familie al unui fost anchetator al Securității

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste rezist Ciolos
Istoricul Marius Oprea spune că secretarul general al partidului PLUS condus de Dacian Cioloș este fiul fostului său anchetator de la Securitate, iar vicepreședintele partidului este nora acestuia.

„Pentru mine ’eminența cenușie’ din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, ”Intelligence în serviciul tău” despre istoria serviciilor secrete de informații din România, ”discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar ”secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție”.”, a scris istoricul Marius Oprea într-un articol pe podul.ro.

„Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate”, a mai scris istoricul.

Marius Oprea este doctor în Istorie (cu tema: Rolul și evoluția Securității, 1948 – 1964) și a condus timp de 5 ani Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. A mai fost consilier prezidential, consilier personal al lui Constantin Ticu Dumitrescu in problema legii privind deconspirarea Securitatii și consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu.

CITESTE SI

BREAKING NEWSDNA sigla sediu

SURSE O nouă replică a CUTREMURULUI înregistrărilor DNA Oradea – Plângere penală depusă de un procuror

PNL

Replica PNL, la acuzațiile Gabrielei Firea: minte de îngheață caloriferele

Gelu Diaconu la DNA

Gelu Diaconu a EXPLODAT la adresa lui Liviu Dragnea: Continui să te iluzionezi că vei scăpa de pușcărie

realitatea-tv

Realitatea TV a făcut o audiență URIAȘĂ, în timp ce postul a fost închis: efectul de bumerang pent


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here