Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete stiripesurse : Licitaţii dubioase la instituţii conduse de ‘pilele’ lui Dragnea

stiripesurse : Licitaţii dubioase la instituţii conduse de ‘pilele’ lui Dragnea

162
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Florin Pușcaș, Redactor

Catalina-Stefanescu--apropiata-lui-Dragnea--mutata-in-Comisia-Juridica-a-Camerei-Deputatilor
Unele firme au pur şi simplu noroc. Norocul de a avea legături unde trebuie. Este şi cazul unei firme care reuşeşte să se prezinte singură la licitaţii de milioane de lei şi, evident, să le câştige.

Elena-Cătălina Ștefănescu, colaboratoare apropiată a lui Liviu Dragnea, a ajuns deputată de Teleorman la 24 de ani. Apropierea de Dragnea i-a fost cu folos şi mamei acesteia. Cristiana Barbu, parașutată de Dragnea în fruntea ANOFM, a absolvit un liceu industrial din Râmnicu Vâlcea, a intrat la facultate la 35 de ani și a absolvit la 39 de ani. Licențiată în drept a renumitei universităţi Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea, Barbu susține că astfel a devenit juristă.

La începutul acestui an, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, agenția condusă de președintele Cristiana Barbu a desemnat câștigătorul licitației „Servicii de dezvoltare programe informatice, furnizare echipamente informatice în vederea implementării activităților specifice menționate în cererea de finanțare, oferirea de instruire specifică în vederea implementării și utilizării programelor informatice la nivelul agențiilor județene de ocupare a forței de muncă“. Se solicitau servicii de dezvoltare de software pentru baze de date; echipament și accesorii pentru computer; servicii de dezvoltare de software de planificare; servicii de dezvoltare de software de management al relațiilor cu clienții; servicii de educare a adulților și alte servicii de învățământ. Valoarea: 3 milioane de lei.

La această licitație participă doar o singură firmă care și câștigă: Insoft Development&Consulting. Un singur participant, o singură ofertă admisă. Acest lucru se poate doar prin condițiile restrictive din documentația de licitație, respectiv caietul de sarcini.

Printre performanțele Insoft şi ale administratorului Cristian Aciubotăriței (fost angajat în SRI, fără studii în informatică, fără studii de management, doar cu “dreptul” la “particulară”) se numără câștigarea a 13 milioane de euro în cercetare, milioane de euro din bani europeni, câștigarea de proiecte la ministerul Mediului și o creştere de 2884% a cifrei de afaceri în 5 ani.

Evident că cel mai spectaculos este cum câștigă Insoft când participă singur la licitații, scrie curentul.info. Aceasta nu este singura instituţie de stat la care Insoft, prietena lui Dragnea, participă la licitație de una singură și câștigă. Și la Agentia națională de cadastru și publicitate imobiliară a câștigat la fel, singura firmă participantă, 12 milioane de lei. Și acolo tot Liviu Dragnea a numit conducerea…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here