stiripesurse : PNL contestă la CCR legea plagiatelor…

  81
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  PNL contestă la CCR legea plagiatelor pentru care au votat 12 senatori liberali

  Senatul a respins, in sedinta plenului de luni, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei Nationale 1/2011 prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale si a adoptat, in calitate de Camera decizionala, actul normativ in forma initiala. Inițial, liberalii au acuzat PSD că a votat împotriva cererii președintelui, dar s-a dovedit că și 12 senatori liberali au făcut la fel.

  După ce au analizat situația, liberalii anunță că au contestat legea la CCR.

  Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

  ”Votul celor 12 senatori PNL a fost o eroare. Au fost avertizați și atenționați de conducerea partidului în sensul respectării deciziilor politice ale Biroului Politic Național al PNL”. (Decizia BPN a fost de a susține punctul de vedere exprimat de președinte în cererea de reexaminare, respectiv de a vota împotriva raportului comisiei).

  PNL a sesizat astăzi Curtea Constituțională asupra legii care modifică OUG 4/2016, pe considerente care țin de nerespectarea bicameralismului: s-au introdus la Senat peste 20 de amendamente care au schimbat complet legea, fără să mai treacă prin Camera Deputaților; supunerea la vot a unei forme înșelătoare nerespectând decizia CCR, adică s-a supus la vot legea, și nu forma reexaminată.

  Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

  Colegii în cauză vor iniția, în procedură de urgență, un proiect de lege care să corecteze forma ieșită din Senat”, în sensul înglobării tuturor observațiilor președintelui din cererea de reexaminare.

  Orice ar prezenta PSD în oferta electorală se lovește de această întrebare legitimă la care nu au răspuns: ”de ce nu ați făcut până acum ce spuneți că veți face după alegeri, întrucât ați avut și aveți majoritatea parlamentară, deci puterea de a face?”

  Faptul că PSD nu are răspuns la această întrebare arată că programul pe care îl prezintă nu este altceva decât o minciună tradițională a PSD în astfel de momente – impostură în culori, alte forme, aceleași culori.

  Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

  Înainte de a vorbi de viziunea PNL, trebuie subliniat că nu ne aflăm într-o competiție de oferte electorale cu PSD, ”nu participăm la un concurs/ licitație după principiul care dă mai mult, sau mai bine zis care minte mai mult. Nu putem depăși PSD la ipocrizie, populism și minciună, dar și pentru că înțelegem că avem o responsabilitate imensă de a materializa o viziune/ un program care să se dezvolte organic”, e mesajul lui Eugen Nicolăescu, șeful deputaților PNL.

  Citește și: Dovedit științific: Femeile vorbesc mai mult decât bărbații, iar numărul cuvintelor rostite în plus e URIAȘ


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here