Acasă politica stiripesurse.ro – Începe un nou scandal între Guvern și Klaus Iohannis :

stiripesurse.ro – Începe un nou scandal între Guvern și Klaus Iohannis :

214
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

acuzații dure la adresa președintelui

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la președintele Klaus Iohannis și la Ludovic Orban de a nu politiza președinția la Consiliul Uniunii Europene (UE) care va fi preluată de România în 2019, precizând că este un obiectiv care nu are culoare politică.

Citește și: Carmen Dan provoacă un CUTREMUR în MAI: controale la șefii din Poliție

Acesta le reamintește liberalilor că, alături de restul partidelor, au aprobat în unanimitate în comisiile responsabile din Parlament temele de interes ale președinției Consiliului UE și au susținut demersurile logistice pentru preluarea șefiei Consiliului.

“Am constat faptul că domnul Ludovic Orban a decis să rupă unilateral consensul național în jurul proiectului Președinției României la Consiliul UE. Această decizie nu doar că dăunează eforturilor deja realizate în ultimul an de a include toate instituțiile, partidele politice, actorii sociali, sindicatele și patronatele în acest proces, dar reprezintă un grav atac la ideea asumată de toată lumea, atât în țară cât mai ales în Uniunea Europeană, conform căreia nu se politizează Președinția Consiliului UE. În această logică, a nevoii ca în jurul proiectelor naționale să trecem peste interesele personale sau electorale, acum două săptămâni a fost prezentată în Parlamentul României prima formă a programului de lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, transmite Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, într-un comunicat de presă.

Ministrul precizează că țara noastră se află în grafic cu toate elementele organizatorice, “fapt recunoscut și comunicat public cu ocazia vizitei recente la București a secretarului general al Consiliului Uniunii Europene, Jeppe Tranholm-Mikkelsen”.

Aceeași constatare au avut-o și partenerii României “din Trio-ul de Președinții din care facem parte, Finlanda și Croația”, care au ținut să menționeze acest lucru public la fiecare întâlnire, mai susține Victor Negrescu. De asemenea, țara noastră este deja implicată în foarte multe dosare, jucând rolul de „Președinție din umbră“ a Consiliului Uniunii Europene, fără să întâmpine niciun fel de dificultăți, potrivit sursei citate.

“Am mai spus-o public: această președinție nu este a unui ministru sau a unui Guvern, ci a fiecărui român. De aceea am construit fiecare etapă de pregătire cu maximă transparență, prin consultări publice repetate și implicarea profesioniștilor din sistemul public românesc și din statele cu experiență în exercitarea Președințiilor. Fac un apel în acest sens la PNL și la președintele României, Klaus Iohannis, să se asigure că Președinția României la Consiliul Uniunii Europene nu este politizată și că pe viitor se evită astfel de luări de poziție publică!”, a completat Negrescu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă la Hunedoara, că Executivul nu a făcut demersuri serioase pentru pregătirea perioadei în care România va deține președinția Consiliului UE, ci din contră, PSD are o conduită antieuropeană, fiind ocupat cu asaltul asupra justiției.

Întrebat, într-o conferință de presă la Hunedoara, cum se va reflecta situația din țară asupra perioadei în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns: “Guvernul, care era principalul responsabil în pregătirea semestrului în care România deține președinția UE nu a făcut mai nimic în acest sens. Încă nu sunt clare care sunt prioritățile și obiectivele noastre în cadrul președinției. Din punct de vedere organizatoric suntem departe de a fi pregătiți.”

Liderul liberal a adăugat că PSD are o atitudine antieuropeană, iar măsurile partidului de guvernământ nu fac decât să influențeze negativ deciziile la nivelul UE referitoare la România.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here