Acasă politica stiripesurse : Semnal CRUCIAL – Kelemen Hunor este de ACORD

stiripesurse : Semnal CRUCIAL – Kelemen Hunor este de ACORD

155
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Semnal CRUCIAL – Kelemen Hunor este de ACORD cu temele de referendum propuse de Klaus Iohannis

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, propune eliminarea de tot a ordonanțelor de urgență atât pentru sistemul judiciar, cât și pentru celelalte domenii, susținând că din acest punct de vedere este mai strict și mai sever decât președintele Klaus Iohannis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, de presă cum comentează temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendum, Kelemen Hunor spus că va depinde totul și de cum va suna întrebarea, care trebuie să fie ușor de priceput.

Citește și: Klaus Iohannis a anunțat TEMELE de la referendumul din 26 mai (video)

„În mare parte sunt temele pe care le-am preconizat fiindcă toată dezbaterea este în jurul acestor teme. Sigur, depinde și de cum va arăta întrebarea fiindcă trebuie să fie una foarte ușor de priceput pentru oamenii care nu au pregătire juridică, nu trebuie să fie tehnică, dar este în regulă, se poate răspunde cu DA și NU. Dar eu sunt mai strict decât domnul președinte și mai sever în ceea ce privește ordonanțele de urgență și nu aș limita restricționarea doar la infracțiuni și la domeniul infracțional, eu propun eliminarea OUG, fiindcă oricum trebuie să modifici Constituția, fără amendarea Constituției nu se poate deoarece în Constituție această instituție, a ordonanțelor de urgență, există. Eu aș elimina această posibilitate a OUG de tot și pentru tot ce înseamnă sistemul judiciar, nu sunt de acord ca acesta să fie reglementat prin OUG, dar și pentru celelalte domenii”, a spus Kelemen.

Acesta susține că ar trebui lăsate doar pe baza împuternicirii Guvernului în perioada vacanțelor parlamentare ordonanțe simple, și în caz de catastrofă sau de război.

„În rest, pentru niciun domeniu OUG nu ar trebui să rămână în Constituție. Dacă tot modificăm Constituția, eu cred că trebuie să eliminăm de tot, nu e bine să umbli cu jumătăți de măsură. Să vedem după consultări dacă se va schimba ceva și cum vor suna întrebările, pentru că vor fi două întrebări, probabil. Nu se pot înghesui într-o singură întrebare cele două chestiuni”, a mai spus liderul Uniunii.

Întrebat dacă va propune la consultările de la Cotroceni eliminarea OUG, Kelemen a răspuns că va spune ceea ce crede despre acest aspect și va exprima doar un punct de vedere.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor şi interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie.

CITESTE SI

victor ponta

Victor Ponta, reacție după ce un deputat Pro România a anunțat negocieri cu Liviu Dragnea pentru prezidențiale

psd

PSD nu se va opune referendumului pe justițieAugustin Lazar

În plin SCANDAL privind trecutul său, Augustin Lazăr îi i-a trimis lui Tudorel Toader o listă cu propuneri pentru OUG pe legile justițieimiting psd

Miting de amploare pregătit de PSD


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here