Acasă Jurnalul Bucurestiului Barfe stiripesurse – SURSE – Comisia Europeană, scrisoare BOMBĂ către România :

stiripesurse – SURSE – Comisia Europeană, scrisoare BOMBĂ către România :

347
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 coaliția PSD-ALDE, prinsă în corzi

boom

Coaliția PSD-ALDE primește lovituri în succesiune, în demersul de a schimba sistemul judiciar din România. Comisia de la Veneția a trimis un raport extrem de critic la modificările Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, iar acest raport ajunge și pe masa Comisiei Europene.

Citește și: SURSE – Tudorel Toader a revenit pe LISTA NEAGRĂ: situație extrem de tensionată în Guvern, după raportul Comisiei de la Veneția

Surse guvernamentale au explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că Executivul așteaptă, săptămâna viitoare, o scrisoare extrem de dură din partea Comisiei Europene pe tema justiției, o scrisoare în strânsă corelație cu raportul Comisiei de la Veneția.

Acest anunț a creat mare vâlvă în Guvern, pentru că premierul Viorica Dăncilă s-a dus la Strasbourg și le-a cerut liderilor europeni să aibă răbdare cu criticile și să aștepte raportul Comisiei de la Veneția. Aceștia au așteptat, iar raportul este unul dezastruos pentru România, așa că și reacția Comisiei Europene va fi una pe măsură.

Surse guvernamentale ne-au precizat că Viorica Dăncilă a vorbit la Strasbourg ”peste mandatul primit din țară”, dar a făcut asta pentru că s-a bazat pe Tudorel Toader că va negocia cu ai săi colegi din cadrul Comisiei de la Veneția, așa cum promisese. În ciuda negocierilor, iată că raportul nu este unul favorabil, iar pe lângă asta avem și scrisoarea din partea prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, care atrage atenția asupra unor nereguli din zona justiției.

Conform acelorași surse, dacă Guvernul nu va respecta dispozițiile Comisiei de la Veneția, România riscă sancțiuni drastice din partea Comisiei Europene. Se va intra într-o etapă cu proceduri de ingrigement pe mai multe zone și atacuri la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, acolo unde sancțiunile pentru nerespectarea unui astfel de raport antrenează mize uriașe.

Așadar, liderii coaliției PSD-ALDE vor fi prinși între dorința lor de a schimba codurile și legile justiției și opoziția Comisiei Europene. În perioada următoare se merge pe o gheață foarte subțire, iar la toate acestea se adaugă și presiunea lui Klaus Iohannis, cel care va organiza consultări cu partidele la Cotroceni pe situația din justiție, dar și atacurile Corinei Crețu, comisarul european care atrage atenția că România nu face suficient pentru a atrage fonduri europene.

CITESTE SI

cncd

Noua Miliție politică a gândirii vrea să ne suprime libertățile fundamentale

Momente SFÂȘIETOARE: Emil Săndoi plânge în hohote pe banca tehnică, după ce a aflat de moartea lui Balaci/VIDEO

Cât de bogat era Ilie Balaci, legendarul fotbalist decedat duminică – Ce mașini colecționa și câți bani îi intrau în conturi

balaci

Momente dramatice: Balaci i-ar cerut mamei sale un ceai cu lămaie pentru ca ii era rau!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here