Acasă Stiinta & Tehnica Turism Subiectiv de Tulcea : Sezonul turistic dobrogean a început în Deltă

Subiectiv de Tulcea : Sezonul turistic dobrogean a început în Deltă

437
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sezonul turistic 2019 în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea a început oficial, după încetarea perioadei de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă.

Odată cu sfârşitul perioadei de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă încep, în fiecare an, primele concursuri internaţionale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării, dintre care cele mai importante sunt Holbina – Trei Bibani, Cormoran şi fermele piscicole Lunca 1 şi Lunca 2 – Jurilovca.

Pe lângă incintele şi resorturile care îi atrag anual pe împătimiţii competiţiilor, pescarii amatori pot pescui pe întreg teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (cu excepţia zonelor protejate şi a celor strict protejate), respectând reglementările în vigoare. Astfel, conform regulamentului de pescuit valabil pentru anul 2019, pescuitul recreativ-sportiv la ştiucă este permis numai cu reţinerea a maximum două exemplare pe zi cu o greutate totală de până la cinci kilograme sau a unui singur exemplar dacă greutatea lui depăşeşte cinci kilograme.

În incintele dedicate pescuitului sportiv se practică exclusiv pescuitul de tip catch & realease.

Inaugurarea oficială a sezonului turistic 2019 în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea este un demers al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării şi al Consiliului Judeţean Tulcea, menit a veni în ajutorul operatorilor locali din industria ospitalităţii. De mai bine de un an, AMDTDD acţionează constant pentru conştientizarea faptului că Delta Dunării este o destinaţie pentru toate sezoanele. Astfel, Delta Dunării şi judeţul Tulcea nu mai sunt doar o atracţie pentru pescari, ci o destinaţie turistică accesibilă întregul an.

De la începutul lunii ianuarie, când minorităţile locale celebrează Crăciunul şi anul nou pe stil vechi, şi până în decembrie, această parte a Dobrogei oferă vizitatorilor experienţe unice. Din Munţii Măcinului şi până pe plajele Mării Negre, orice turist poate petrece o vacanţă pe gustul său.

În martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializaţi oferă excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Luna martie coincide, de asemeni, şi cu sosirea navelor de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turişti străini, în principal din Germania, Austria sau Franţa. Anul acesta, prima navă de croazieră va acosta în Tulcea pe 31 martie. Până la sfârşitul lunii noiembrie vor sosi în Deltă 292 de nave de croazieră, care vor acosta în patru porturi principale: 222 în Tulcea, 37 în Sfântu Gheorghe, 26 în Chilia şi 7 în Sulina.

Pentru vacanţa de Paşte şi de 1 Mai, turiştii pot găsi în judeţul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni şi până la hoteluri de 3, 4 şi 5 stele. Preţurile pachetelor turistice pentru această vacanţă variază între 500 şi 1.500 de lei pentru o persoană, dar, deja, gradul de rezervare a depăşit 60% în majoritatea unităţilor de cazare.

În anul 2018, judeţul Tulcea a fost destinaţia turistică ce a cunoscut cea mai mare creştere, numărul turiştilor majorându-se cu 77% faţă de anul anterior. Tot în 2018, în judeţul Tulcea erau înregistrate oficial 9.880 de locuri de cazare, numărul acestora fiind în continuă creştere.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here