Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Suc de fructe (colorat sau nu cu suc de cirese sau sfecla)...

Suc de fructe (colorat sau nu cu suc de cirese sau sfecla) si ambalat in punga de plastic

377
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Ce mai putem spune decat ca este ultimul racnet in materie de ambalare a sucurilor: sucul la punga, punga continuta intr-o cutie de carton frumos printata.

Evident ca, daca nu ar fi de ras, ar fi de plans.

Punga, din P.V.C. dotata cu robinet tot din acelasi material, dar de culoare neagra cu elemente rosu inchise. Sinistru e putin spus. Tot acest ansamblu inghesuit bine intr-o cutie de carton. La 1L, 2L si 3L. Nu se recupereaza nicaieri asa ca se arunca la gunoi integral.

Sucul de calitate, natural conform inscriptiilor, se ambaleaza cel mai bine in sticla de sticla cu o capacitate de 1L pana la 2L, sau cel putin asa se stie din trecut si a ramas o definitie a calitatii si in prezent, data fiind aciditatea acestora si capacitatea de extractie.

Sucul este usor acid, aciditate care da savoarea sucului, contine printre altele diversi compusi prezenti in fruct (enzime, zaharuri, coloranti), in diverse proportii bine definite, constituind totodata un mediu excelent de extractie a tuturor aditivilor din P.V.C. Cu cat perioada de depozitare a sucului este mai mare, cu atat extractia compusilor din plastic devine mai eficienta din punct de vedere chimic si permite extractia completa a celor mai toxici compusi si aditivi prezenti in masa plasticului, pana la completa saracire a plasticului in acesti compusi. Odata extrasi acesti compusi ne afecteaza direct, prin ingestie, deoarece contin printre altele foarte multe substante cu rol de perturbatori endocrini, dar si substante cancerigene, s.a.m.d.

Asa ca daca tot vrem sa achizitionam un suc de calitate, fara gust si miros de plastic, va recomand sa il achizitionati tot pe cel ambalat la sticla de sticla.

Cum vine sezonul recoltei, multi vor folosi P.E.T.-urile si butoaiele de plastic, exact, cele albastre atat de familiare. O fi bine, o fi rau. Eu zic ca e de rau, in general, si e bine sa nu refolosim si stocam pe perioade indelungate un suc (must, suc de mere, borhot) o solutie hidro-alcoolica formandu-se in timp datorita aparitiei fermentatiei alcoolice favorizata de prezenta drojdiilor pe suprafata fructului. Ideal de fapt ar fi sa depozitam acest suc sau must in damigene de diverse capacitati, in butoaie de lemn daca avem o cantitate mai mare?

Gustul sucului devenit sau nu vin, tinut in butoaie de stejar sau dud va fi unic, specific, cu caracteristici suave, asta pentru ca si continutul lemnului, odata amestecat cu cel al sucului va forma, dupa caz, o savoare si o aroma deosebita, unica.

Ce ziceti? Incercati sa utilizati recipientii din sticla de sticla?

In fond si la urma urmei este vorba de sanatatea dumneavoasta si a celor dragi.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here