Târg mare în Capitală dedicat SCRUMBIEI !!

  132
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   De FLORII se mănâncă peşte aşa că vă aşteptăm  MAINE 8 aprilie şi POIMÂINE 9 aprilie  2017 in Parcul National la “Tradiţii de Florii şi Ospăţ cu Scrumbii”.
  Vor fi CANTITĂŢI RECORD pentru ca toţi bucureştenii să se poată bucura de delicioasele preparate. Astfel, BORŞUL DE PEŞTE va fiebre într-un CEAUN DE 500 de LITRI iar SARAMURA DE CRAP se va face oală de 300 DE KILOGRAME!!
  SURPRIZA şi VEDETA festivalului va fi scrumbia, trufandaua sezonului, peştele rafinat şi extrem de sănătos ce va fi prezent în toate zilele festivalului sub diferite forme: perpelit uşor pe grătar, încins pe plită, parfumat în saramură, afumat sau marinat! Peste 10 000 DE SCRUMBII vor fi prezente la acest târg.
  Festinul culinar va fi întregit de un SHOW DE ZILE MARI oferit de nume celebre din folclor. Vor cânta pentru petrecăreţi, mâine începând cu ora 13: PETRICĂ MÂŢU STOIAN, STELIANA SIMA, ELENA MERIŞOREANU, VALERIA ARNĂUTU, CRISTINA TURCU PREDA, MARIANA IONESCU CĂPITĂNESCU!!
  Şi pentru că este a doua mare dezlegare la peşte din Postul Paştelui dar şi o mare sărbătoare creştină, de Flori, organizatorii vor pregăti pentru toţi sărbătoriţii şi nu numai şi alte feluri de peşte în cantităţi uriaşe:  păstrăv, ştiucă, macrou, file de crap, doradă, chefal sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, salate de icre de crap, ştiucă, şprot marinat şi sărat.
  Cei care preferă fructele de mare, vor fi şi ei pe deplin statisfăcuţi deoarece vor găsi la târg preparate inedite prcum: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, raci, tentacule de caracatiţă, tone de raci, rechin, peşte spadă şi scoici midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun. Nimeni nu va pleca de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, vor mai fi şi zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
  Surprizele nu se opresc aic: vor fi şi alte delicatese precum TOCĂNIŢĂ DE VÂNAT, PULPĂ DE GÂSCĂ PE VARZĂ şi PIEPT DE CURCAN CU MURE!
  Nu vor lipsi nici produsele de post, dar şi alte bunătăţi pentru pofticioşi: dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă şi plăcinte dar şi decoraţiuni şi articole de artizanat.
  Iar pentru cei ce îşi sărbătoresc onomastica bucătarii vor pregăti tocăniţă de miel la ceaun, preparate din vânat, mititei şi cărnuri ce vor sfârâi pe grătare dis de dimineaţă.
  Sâmbăta dinaintea Floriilor mai este numită şi Sâmbăta lui Lazăr, zi în care se face pomenirea morţilor. Legenda spune că Lazăr ar fi murit de pofta unor plăcinte pe care i le făcea mereu mama lui, şi nu a avut timp să le facă din cauză să torcea. Astfel că în Moldova există tradiţia că în această zi să nu torci şi să faci plăcinte de post pe care să le împărţi de sufletul celor adormiţi.
  Cu ocazia acestei zile speciale având în vedere că sfânta sărbătoare a Paştelui este aproape, gospodinele vor face la faţa locului poale-n brâu de post şi cozonac domnesc uriaş de 1METRU şi de minim 40 de KILOGRAME, la care gospodinele vor munci de zor o zi de dimineaţă până seara  dar şi o pască uriaşă de 1METRU PE 1METRU care va cântări 25 DE KILOGRAME umplută cu brânză şi împletită cu multă măiestrie aşa cum fac gospodinele acasă pentru noaptea de înviere.

  Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu!!!

  Pentru informaţii suplimentare: 0747869686, 0724196094, 0743074409


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here