Acasă Jurnalul Bucurestiului Stiri Trecerile de pietoni ucigașe din Deva, ”semnalizate”, prin protest, de Lucian Ionescu

Trecerile de pietoni ucigașe din Deva, ”semnalizate”, prin protest, de Lucian Ionescu

1065
6
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1622813_686187411404013_212801979_nDeva este unul dintre orașele în care marcajele rutiere s-au dovedit, de multe ori, inutile sau prost poziționate. De curând, administrația publică locală s-a gândit că e mai bine să renunțe la câteva treceri de pietoni, care nu și-ar fi găsit justificarea, o măsură utilă pentru șoferi, dar cu impact negativ asupra celor ce merg pe jos.

Ceea ce edilul-șef Petre Mărginean spera să fie un fel de fluidizare a traficului, este, în fapt, un pericol pentru oameni. Asta pentru că anularea locurilor prin care treceau pietonii a fost făcută superficial, fără un mijloc de prevenție special, astfel că toți aceia ce încă trec strada prin locul cândva zebrat se expun primejdiei.

Pe marginea trecerilor anulate s-a constituit o întreagă discuție. Atât în Consiliul local Deva, cât și pe stradă, oamenii reclamă modul în care s-au șters dungile pe care traversau pietonii. Cu toate acestea, dinspre primărie domnește liniștea. Și nepăsarea.

O atitudine de combat a luat-o Lucian Ionescu, un om de afaceri implicat politic, fiindcă nu a putut rămâne impasibil la situația care amenință integritatea fizică a devenilor și nu doar. Chiar dacă partidul său (PSD) se află în alianță cu formațiunea care a dat primarul Devei (PC), Lucian Ionescu nu ține seama de politică, văzând că în joc este vorba de oameni. Așa că, acesta a luat ”taurul de coarne” și a apelat la o formă de protest pentru a-i face pe administratorii urbei să ia atitudine în fața neregulilor tot de ei create. Acesta a realizat câteva bannere pe care le-a amplasat pe carosabil în locurile împricinate, cu gândul că astfel primarul din reședința Hunedoarei, Petre Mărginean, va acționa în consecință. Pe un carton mare stă scris următorul mesaj: ”Aceasta NU ESTE o trecere de pietoni, este doar indolența alesului și a Consiliului local Deva”

Prin această formă inedită de manifest, Lucian Ionescu speră ca municipalitatea să nu rămână indiferentă și spune că nu vrea să se ajungă în situația ca o persoană să fie sacrificată, să i se întâmple ceva ca autoritățile să-și facă treaba și să înlăture definitiv trecerea, nu doar să o vopsească, așa cum au procedat inițial.

Monica Vasilescu1920183_686187471404007_828673632_n


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 COMENTARII

  • Nu zău, orbirea stă în prosie de data asta nu în rea voință sau mai știu eu ce. „Oameni din ziua de azi”, sunt aceiași cu cei de ieri, și nepăsare da stă acolo unde se pot lua măsuri coercitive.
   Ce credeți că ar face un pieton dacă eu neica din mulțime îi atrag atenția să nu treacă, dar dacă acolo ar sta bine mersi un „milițist comunitar” și și-ar face datoria față de cetățeanul care-l plătește?
   Ei bine?!

 1. Avand in vedere ca asa sunt toate trecerile de piertoni in romania, nu ai cum sa-ti dai seama ca e stearsa. nu asa se sterge, draga Radu. Nu ai fost la fata locului sa vezi cum sunt oamenii pusi in pericol… Bravo Lucian, buna atitudinea ta!!!

 2. oamenii s-au invatat cu acea trecere de pietoni care acum numai este si consiliul local putea sa puna o pancarda cu -trecere de pietoni desfiintata- fiica mea de 14 ani a zis ca numai este trecerea de pietoni. apoi cei adulti,ei nu vad?
  e nepasarea din oameni

 3. aceste treceri care acum nu mai sunt…erau de ani de zile acolo si normal k oamenii nu sunt obsinuiti cu aceasta noua tampenie care este acum…si nu sunt semnalizate corespunzator…sunt oameni iresponsabili cei care s-au gandit la asa ceva,fara sa se gandeasca si la binele cetatenilor.Nu asa se sterge o trecere de pieteni.Si pot sa spun ca si eu am fost in pericol si ca pieton si ca sofer…pt ca trebuie sa incetinesc normal pt binele pietonilor care nu isi dau seama ca acolo nu mai este trecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here