Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor tribuna,ro : Copii cu leucemie, fără tratament asigurat.

tribuna,ro : Copii cu leucemie, fără tratament asigurat.

207
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Ministrul Sănătăţii: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?” CTP: “Sunt preocupaţi de corupţii care dorm trei într-un pat, nu de copiii cu cancer!”
Rareș BIŢU
Copii cu leucemie, fără tratament asigurat. Ministrul Sănătăţii: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?
În vreme ce politicienii mor de grija graţierii şi a cui mai trebuie dat afară din celulă,  copii cu leucemie sau cancer sunt condamnaţi la suferinţă sau chiar la moarte fiindcă nu mai primesc tratamentul pe care statul ar trebui să îl asigure. Se întâmplă la Iaşi unde, de mai bine de o lună, Spitalul de Pediatrie nu mai are medicamente pentru afecţiunile oncologice.

Întrebat ce-i de făcut şi cine răspunde dacă aceşti copii nu supravieţuiesc ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a oferit un răspuns halucinant: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima dată, acum”. 

Problema nu este nicidecum una izolată, ministrul recunoscând, în aceeaşi intervenţie la digi24 că „nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă”.

Cristian Tudor Popescu crede că ministrul Sănătăţii şi-a asigurat un loc în istorie cu acest răspuns sinistru şi îl compară cu un IT-ist care nu poate repara un defect la un calculator și atunci provoacă unul mai mare, care face praf tot sistemul.

 • „’Nu sunt în stare să rezolv problema de la Iași pentru că nu sunt în stare să o rezolv în toată țara’, spune distinsul. Iar al doilea răspuns este într-adevăr monumental. Tace vreme de 20 de secunde și după aceea spune: ‘Mie îmi adresați această întrebare?’ Mie, adică de ce nu v-ați dus, nu știu, la un service auto, de ce puneți întrebarea asta ministrului Sănătății?”, a spus Cristian Tudor Popescu.
 • „Dl. Șerban Nicolae tocmai se dă de ceasul morții să grațieze niște corupți aflați prin pușcării, condamnați la doi, trei, cinci, șapte, 10 ani de închisoare. La Iași și în toată țara există copii condamnați la moarte și ei sunt grațiați în fiecare zi cu ajutorul acestor tratamente. Trăim într-o țară în care, de luni de zile, vedem o grijă nesfârșită a celor aflați la putere pentru inși aflați prin pușcării, în cercetare penală. Ideea este să fie grațiați. Iar în ce privește condamnarea la moarte a acestor copii, dl. ministru al Sănătății spune: ‘Mie îmi adresați această întrebare?’ În această țară trăim,” a continuat jurnalistul.
 • „Când vezi așa ceva, te scuturi și te întrebi: suntem în NATO, suntem în UE, avem Guvern, avem Parlament, avem președinție, pretindem că suntem o țară civilizată? Suntem undeva pe la gaura peșterii cu astfel de răspuns, al acestui individ. Cum poate să fie numit acest individ ministrul Sănătății? E un răspuns sinistru și dacă era vorba de ministrul Transporturilor. E un om căruia nu-i pasă de ființele omenești și mai ales de niște copii bolnavi de cancer”, a adăugat el.

Cristian Tudor Popescu spune că ministrul Bodog ar fi trebuit să convoace pe toată lumea, astfel încât problema să fie rezolvată în 24 de ore, pentru că, fără tratament, copiii bolnavi de cancer riscă să moară. El a arătat că au fost medici care au sunat la alte clinici din țară și părinți care au reușit să cumpere tratamente din străinătate.

 • „Oamenii ăștia au încercat să facă ceva în fața condamnării la moarte pe care nu vrea să o grațieze domnul acesta, din partidul cu grijă pentru tot felul de infractori”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul nu crede că Florian Bodog va fi sancționat nici pentru aceste declaraţii, nici pentru lipsa acestor medicamente.

 • „Să convoace dl. Dragnea acum Comitetul Politic, ăla care supraveghează Guvernul și să analizeze răspunsul acestui domn care reprezintă PSD în Guvern. O să facă lucrul ăsta? Eu cred că nu, pentru că dânșii sunt preocupați de cei care dorm câte trei în pat, de corupții care dorm câte trei în pat în igrasie, nu de copiii care mor de cancer”, a adăugat el.

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here