gandul.ro : Tudose, momeala lui Dragnea

  151
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   de Marian Sultanoiu

  Nu înţeleg de ce ne-am supărat pe Orban că n-a devenit, din prima, repetentul clasei! Eu zic că n-a făcut chiar rău-rău rămânând, încă un timp, „liniştit”, în banca lui, de vreme ce însuşi preşedintele, cică, ar fi tras Joker-ul din „pachetul” lui Dragnea, o noapte mai devreme.

  Mai degrabă, Orban s-a abţinut să adauge un plus de penibil în contul opoziţiei, chiar acum, când, parcă, „bătrâna doamnă” a început să aburească oglinda.

  Bine, rostea un nume – „frumos şi curat”, după cum l-au comandat unii -, şi pe urmă?

  Dacă, Doamne fereşte, Iohannis i-ar fi făcut hatârul şi l-ar fi desemnat pe om? Nu ne-am fi făcut, cu toţii, de Nufărul? Care era programul de guvernare? Cine l-ar fi pus în practică? Şi, mai ales, cine l-ar fi susţinut? In situ, cum ar veni! În teren! Cât ar fi rezistat? Până când s-ar fi uitat imensa prostie făcută de Dragnea şi compania?

  Pentru că, după cum i-am văzut câte se gândesc la ţărrrişoarrră, nu exclud posibilitatea ca PSD-ALDE chiar să fi dat la apă un guvern minoritar PNL, sprijinit de dezorientatul USR – pentru că, după cum s-a văzut/auzit, de sprijinul UDMR-Minorităţi n-ar fi fost vorba -, ca să se ducă la fund, definitiv.

  Ce-ar mai fi contat un an, acolo, de criză politică, pasată peste noaptea minţii unui „executiv” liberal dezarticulat, scăpând PSD de uriaşa vină de a fi deraiat România din drumul său, într-un moment excepţional?!

  Dar pentru ce ar fi trebuit să-şi ia în cârcă, PNL şi preşedintele, consecinţele imensei prostii făcute de PSD?

  A, sau să fi intrat în joc, doar aşa, de dragul partidei… Să fi jucat complezent, pe „mâna mortului,” numai şi numai ca să se afle-n treabă, nu? Ei, aşa da! Şi ce-ar fi propus? Ce nume i-ar fi propus preşedintelui? Unul din partid sau unul din Cartea de Telefoane? Ar fi dorit cineva, serios, să se expună, absolut inutil, într-un moment în care abia s-a încheiat sezonul la sinucideri politice? Sau ar fi adus în discuţie doar un nume, pur şi simplu?

  Ce-ar fi câştigat PNL, Orban şi Iohannis dintr-o mişcare infinit hazardată, la doar câteva zile după ce Congresul a părut că poate reaşeza, cât de cât, partidul pe direcţie?

  Dincolo de un heirupism nejustificat, ce ar mai fi adus în discuţie Orban, făcând o nominalizare-fantomă?

  ”În urma consultării organizaţiilor judeţene, Biroul Politic Naţional împreună cu grupurile parlamentare au hotărât (…) că PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării, dar doar în baza existenţei unei majorităţi parlamentare coerente, stabile, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal. Astăzi am constatat în urma discuţiilor purtate cu partide parlamentare, altele decât PSD, că încă nu este atins acest obiectiv al existenţei unei majorităţi parlamentare coerente, stabile, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal care să răspundă nevoilor societăţii româneşti”, a explicat, simplu, liderul PNL, la ieşirea de la consultări.

  Astfel, dacă mă gândesc bine, mai că l-aş putea bănui pe Tudose că a acceptat rolul de momeală în undiţa cu care Dragnea ar fi vrut, nu să-i scoată, ci să-i bage la apă, de astă dată, pe Iohannis şi pe vreo doi dintre liderii opoziţiei…

  Citește și

  Iohannis: plagiatul – dovadă de integritate

  Tudose – candidatul ideal pentru prim-ministru

  Nu vă temeţi!


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here