Acasă Jurnalul Bucurestiului Sport Turul ciclist al Sibiului s-a impus printre competitiile de anvergura din Europa

Turul ciclist al Sibiului s-a impus printre competitiile de anvergura din Europa

888
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Succesul avut de cea de-a opta editie a Turului Ciclist al Sibiului a plasat aceasta competitie printre cele mai importante la nivel european. Cu fostul castigator al Turului Spaniei 2013, Chris Horner, Ivan Ramiro Sosa, Aleksandr Vlasov, castigator al Giro D`Italia U23, si componenti ai nationalelor Romaniei si Moldovei printre participanti, competitia a fost una viu disputata, la capatul careia s-a impus Ivan Ramiro Sosa Cuervo de la echipa Androni Giocatolli.

Cum ultimii doi castigatori au semnat cu echipe de World Tour (Egan Bernal, castigatorul din 2017 a semnat cu Team Sky), este de asteptat ca la intrecerea din 2019 sa fie prezente la start echipe din ce in ce mai puternice. De altfel, competitia a atras si atentia unor case de pariuri care si-au manifestat intentia de a include aceasta intrecere in oferta pentru anul viitor.

Organizatorii au facut cunoscute traseele pe care se va desfasura editia din 2019. Ca de obicei, Prologul se va desfasura in centru Sibiului, pe un traseu de peste doi kilometri. Prima etapa se va derula pe ruta Sibiu – Cisnadie – Talmaciu – Cisnadie – Rasinari – Gura Raului – Miercurea Sibiului – Pauca – Alamor – Ocna Sibiului – Sibiu – Cristian – Poplaca – Sibiu, ultrima portiune fiind potrivita pentru sprint, cu sosire pe Bulevardul Victoriei.

Cu o lungime de circa 90 de kilometri, etapa a doua va urma traseul Sibiu – Agnita – Cartisoara – Balea Lac. Ea se va incheia la 2040 de metri altitudine si va testa calitatile rutierilor cu o catarare de categoria speciala pe pantele Transfagarasanului.

Cea de-a treia etapa este una tot pentru cataratori si se va disputa pe traseul Sibiu – Poiana Sibiului – Miercurea Sibiului – Saliste (x2) – Orlat – Rasinari – Paltinis. Cu finisul la circa 1440 de metri, pe ascensiunea catre Paltinis, aceasta etapa ii va testa pe sportivi cu trei catarari de tip A.

Ultima etapa va fi pe placul sprinterilor care vor incerca sa inpresioneze spectatorii care se vor plasa pe traseul Sibiu – Copsa Mica – Medias – Agnita – Piata Mare din Sibiu.

Organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project in colaborare cu Primaria Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, evenimentul promoveaza Sibiul, localitatile limitrofe si activitatile in aer liber. Ca si in acest an, la editia din 2019 sunt programate evenimente si competitii adresate publicului spectator: Cursa Sponsorilor, Green Day Kids, King of the Mountain si Biciclete cochete.

Inclusa in calendarul competitional UCI Europe Tour, la categoria superioara 1, editia din 2019 se va desfasura in perioada 3-7 iulie 2019 si va permite inscrierea la start a 20 de echipe. Team-ul care a dat castigatorul competitiei in 2018, Androni – Giocattoli, a confirmat deja participarea la Turul Ciclist al Sibiului 2019.

Dincolo de interesul starnit in randul ciclistilor tineri care vor sa se afirme, competitia ofera si un cadru excelent pentru spectatorii care vor dori sa urmareasca cursa. Acestia vor putea petrece cateva zile spectaculoase in natura si se pot bucura de facilitatile si bunatatile puse la dispozitie de pensiunile din zona.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here