Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete „În umbra vieții” (MCF – Mediul Carceral Francez). Corespondență din Franța...

„În umbra vieții” (MCF – Mediul Carceral Francez). Corespondență din Franța (Mondo Police – Thomas CSINTA)

905
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 119
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  123
  Shares

Thomas CSINTA

Redactor – Corespondent (Franta)

„În umbra vieții”, trăiesc oameni care au greșit sau nu (și sunt victime ale unor grave erori judiciare), care suferă și pe care justiția i-a uitat sau i-a abandonat pentru că n-a fost capabilă să le soluționeze dosarele.
În umbra vieții”, mor oameni atât vinovați, cât mai ales nevinovați, dar care au creat valori sociale, mai multe decât majoritatea dintre noi, cei care libertatea o „consumăm” fără a putea profita, în realitate, de ea. Fie pentru că nu avem posibilități materiale, fie pentru că suntem incapabili, intelectualmente!
„În umbra vieții”, supraviețuiesc oameni, vinovați sau nu, care, scriu istoria. Sunt oameni care, în detenție, trăiesc liber. Dedic acest material acestora!

Anexa

Dany Leprince, an innocent man! (Remember – Thomas CSINTA)

Nota Autorului

Atrag atenția asupra faptului că, la ora actuală (1 aprilie 2019), numărul celor care „trăiesc” (supraviețuiesc)  „în umbră vieții” (în mediul cazcrceral) din Franța este de 71.828 (un nou record istoric) pentru o capacitate operațională a parcului carceral cu 60.010 locuri, ceea ce înseamna, în medie, o densitate carcerală de cca 117,7%, cu 1% mai mare decât în cursul lunii trecute și cu 2,1% mai mare decât în aceași perioada a anului trecut (2018).

Desigur, există și centre private de libertate în care densitatea carcerală este mult sub capacitatea operațională, însă în 7 dintre ele (dintr-un toatal de 188) densitatea carcerală este de 200% (sau chiar mai mare), iar în alte 44, această densitate se situează între 145 – 155%. Un alt record istoric a fost înregistrat pe 1 decembrie 2018, când numărul celor încarcerati era de 17.061. Într-un asemenea context, numărul saltelelor aduse în celule era de 1.636. Dintre cei încarcerati, cca 29% erau „preveniți” (cercetați penal în detenție provizorie – fără să fi fost condamnați – în așteptarea procesului), 3,8% erau femei și 1% minori.

La totalul de 71.828 de încarcerati se mai adaugă înca 12.059, care se află sub supraveghere electronică GPS), ceea ce implică faptul că numărul total de persoane  condamnate în Franța, în momentul de față este de  83.887. (a se vedea pentru detalii și articolul autorului: „Frumusețea matematică a fizicii teoretice. Modelizarea matematică a sistemului de funcționare GPS…). Conform unei legi prevăzute în reforma justiției (promulgate pe 23 martie 2019), până în 2022, în cadrul parcului carceral francez. vor fi create cca 7.000 de noi locuri de detenție. (A se vedea pentru detalii articolul autorului: „Libertatea sub sechestru electronic” („Penitenciarul la purtător”). Importanța și rolul ei în (re)inserțiunea socială a „drojdidei” societății.

 BIBLIOGRAFIE

Revista Poliția Capitalei

 


Raspandeste cu incredere
 • 119
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
  123
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here