Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Vaccinul antivariola "a declanșat virusul SIDA"

Vaccinul antivariola "a declanșat virusul SIDA"

502
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sursa: London Times (http://www.thetimes.co.uk/tto/archive/)
Ediția 1 de Luni, 11 mai 1987

de PEARCE Wright, SCIENCE EDITOR

 

Epidemia de SIDA se poate sa fi fost declanșată de campania de vaccinare in masa care a eradicat variola. Organizația Mondială a Sănătății, care a pus la cale campania de acum 13 ani, studiaza noi dovezi științifice care sugerează că imunizarea cu vaccinul  antivariola “Vaccinia” a trezit o boala nebănuită, latenta in acel moment, si anume infecția cu virusul imuno deficientei umane HIV (SIDA).

Unii experți se tem că, în distrugerea unei boli, o alta boala a fost transformata dintr-o boală endemică minora din Lumea a Treia în pandemia actuală. In timp ce medicii acceptă acum că “Vaccinia” pot activa alte virusuri, acestia sunt împărțiti cu privire la identificarea catalizatorului principal pentru epidemia de SIDA.

Dar un consilier OMS care dezvăluise problema, a declarat pentru The Times: “M-am gândit că a fost doar o coincidență, până când am studiat cele mai recente descoperiri privind reacțiile care pot fi cauzate de “Vaccinia”. Acum cred că teoria care implica vaccinul antivariola este de fapt explicația cea mai plauzibila la explozia de cazuri de SIDA”. “Pentru o boala distrugerea saueradicarea, pentru alta transformarea”.

Alte dovezi vin de la Centrul Medical Walter Reed Army din Washington. În timp ce vaccinul antivariola nu se mai păstrează în scopuri de sănătate publică, noii recruți din serviciile armate americane sunt imunizati preventiv ca măsură de precauție împotriva unui posibil război biologic. Vaccinarea de rutina a unui recrut în vârstă de 19 ani a fost factorul de declanșare prin stimularea transformarii virusului latent HIV în SIDA!

Aceasta descoperire a modului in care oamenii cu infectie subclinica HIV au un risc de dezvoltare rapidă a SIDA ca o boala indusa de vaccin a fost facuta de o echipa medicala de lucru condusa de Dr. Robert Redfield la centrul Walter Reed. Recrutul care a dezvoltat SIDA după vaccinare a fost de-a lungul liceului perfect sănătos. El a beneficiat de mai multe imunizări, totul pana in momentul in care a fost vaccinat antivariola, fara sa prezinte vreun sindrom HIV. 

Doi ani și jumătate mai târziu, el a dezvoltat timp de cateva saptamani febra, dureri de cap, rigiditate a gatului si transpiratii nocturne. Trei săptămâni mai târziu, el a fost admis la Walter Reed unde s-a crezut ca suferă de meningită și a dezvoltat rapid simptom suplimentar de tip SIDA. A murit la putin timp dupa ce a raspuns pentru foarte scurt timp la tratament. Nu a existat nici o dovada ca recrutul a fost implicat în orice fel de activitate homosexuală.

În descrierea descoperirii lor, intr-o lucrare publicata in New England Journal of Medicine acum două săptămâni, echipa de la Walter Reed a dat un avertisment împotriva unui plan de folosire a unei versiuni modificate a vaccinului antivariola pentru combaterea altor boli în țările în curs de dezvoltare.

Alți medici, care acceptă să facă legătura între campania de vaccinare anti-variola si epidemia de SIDA vad acum răspunsuri la întrebările care i-au derutat mult timp. Cum, de exemplu, organismul afectat de SIDA, considerat anterior de oamenii de stiinta ca fiind suficient de “slab, lent și vulnerabil,” si care a început să se comporte ca un tip puternic, capabil sa creeze o plagă.

Mulți experți sunt reticenti în a sprijini teoria in mod public, deoarece ei cred ca ar fi interpretata nedrept ca o critica fata de OMS. În plus, ei sunt preocupați de impactul asupra altor campanii de sanatate publica, implicand vaccinuri, cum ar fi cea împotriva difteriei, precum și utilizarea în continuare a “Vaccinia” ca potențial de cercetare a HIV – SIDA.

Coincidența dintre campania antivariola și creșterea cazurilor de SIDA inregistrate a fost discutata în particular, inca de anul trecut, de experți de la OMS. Posibilitatea a fost ferm respinsă pe motiv … de probe nesatisfăcătoare(!?). Consilieri ai organizației au crezut atunci că prea multă atenție era de fapt axata pe ajutoarele din mass-media.

În prezent, este o supozitie conform căreia îndoielile inregistrate cu privire la transformarea si aparitia SIDA, expuse mai devreme, s-ar datora in principal autorităților de sănătate publică din Africa, autoritati care au raportat mai mult de bună voie statistici crescute in ceea ce priveste infectia cu HIV – SIDA la OMS. În schimb, unele țări africane au continuat să ignore existența SIDA, chiar si dupa ce medicii din SUA au alertat lumea atunci când infecția s-a răspândit în Statele Unite.

Cu toate acestea, așa cum epidemiologi cunoscuti au analizat si spicuit mai multe informații despre SIDA culese din țări din Africa Centrală in ciuda pozitiei lor reticente fata de problema, iata ca indicii clare au inceput sa apara din aceste noi analize, mai ales atunci când examinarea se face pe bogăția de detalii cunoscute despre variola așa cum sunt ele înregistrate în raportul final al Comisiei Globale pentru certificarea eradicarii variolei.

Teoria vaccinului anti-variola ar reprezenta de fapt poziția fiecăreia dintre cele șapte state central africane care alcatuiesc clasamentul țărilor celor mai puternic afectate; si totusi se nasc o suita de intrebari: de ce Brazilia a devenit cea mai afectata țara din America Latină; și modul în care Haiti a devenit ruta pentru răspândire a SIDA în SUA. Acesta prevede, de asemenea, o explicație a modului în care infecția sa răspândit mai mult în mod egal între bărbați și femei în Africa in timp ce în Occident situatia e oarecum diferita și de ce nu apare nici un semn de infecție în rândul cele de a 5-a campanii de vaccinare pentru copii de pana la 11 de ani, din Africa Centrală.

Deși nu există cifre detaliate, sunt disponibile informații care indicat faptul că, clasamentul SIDA in Africa Centrală se potrivește exact cu concentrația de vaccinare. Cea mai mare răspândire a infecției cu HIV coincide cu programele de imunizare mai intense, cu numărul de persoane imunizate, după cum urmează: Zair 36878000 ; Zambia 19060000; Tanzania 14972000; Uganda 11616000; Malawai 8118000; Ruanda 3382000 și 3274000 Burundi.

Brazilia, singura țară din America de Sud care a beneficiat de acoperire în campania de eradicare, are in prezent cea mai mare incidenta de SIDA în această regiune. Aproximativ 14.000 de haitieni, detașati de ONU în Africa Centrală, au fost la randul lor vaccinati în aceasta campanie. Ei au început să se întoarcă acasă, la un moment în care Haiti a devenit un loc de joacă extrem de popular pentru homosexualii din San Francisco.

Dr. Robert Gello, cel care a identificat primul virusul SIDA in SUA, a declarat pentru The Times: “Legătura dintre programul OMS si epidemia din Africa este o ipoteză interesantă și importantă. “Eu nu pot să spun că ce s-a întâmplat de fapt, dar, asa cum am spus de câțiva ani, utilizarea vaccinurilor vii, cum ar fi cele utilizate pentru variola pot activa o infectie latenta, cum ar fi HIV. “Nici o vina nu poate fi atașat OMS, dar în cazul în care ipoteza este corectă, este o situație tragică și un avertisment pe care nu-l putem ignora.”

SIDA a fost prima data raportata oficial in San Francisco, în 1981 și acesta a fost cu aproximativ doi ani mai târziu, înainte de state africane centrale implicate in campania de vaccinate. În prezent, este cunoscut faptul că aceste state au devenit o sursa de SIDA cu mult timp în urmă, cam prin anii ‘70.

Deși cifrele detaliate de cazuri de SIDA din Africa sunt dificil de colectat, mai mult de două milioane de purtatori, si 50.000 de decese, estimate de către Organizația Mondială a Sănătății sunt concentrate în țările în care programul de imunizare anti-variola a fost cel mai intens. Campania de eradicare, de 13 de ani, s-a încheiat în 1980, cu salvarea a două milioane de vieti pe an și evitarea a 15 de milioane de infectii. Salvarea globala prin eradicare a fost pusa la punct prin cheltuirea sumei de 1.000 milioane dolari pe an.

Medicii onesti, implicati in acea campanie sunt convinși că milioane de noi cazuri de SIDA sunt pe cale de a lovi sudul Africii. După o întâlnire a 50 de experți în apropiere de Geneva în această lună s-a arătat că până la 75 milioane, adica o treime din populație, ar putea dezvolta boala in urmatorii cinci ani.

Unele organizații care au studiat îndeaproape Africa, cum ar fi deorganizatiile implicate in ajutorarea populatiei afectata de război, cred că populația neagră din Africa de Sud, până în prezent în mare măsură protejata de boala, ar putea fi cea mai afectata în de volumul mare de lucrători migranți ce ajung în țară din zonele cele mai afectate, din zona nordica. Politica de apartheid, spun ei, va intensifica focarul prin limitarea grupurile în orașe relativ mici, extrem de populate, unde va fi aproape imposibil să se impiedice raspandirea ei.

***

Un articol care arata clar riscurile vaccinarii la gramada, in care doar statistica este cea care … conteaza, iar victimele colaterale sunt sacrificate in numele marelui scop, bine finantat de …


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here