Acasă La pas prin galeriile bucurestene Rubrică de Claudiu Victor Gheorghiu A VI-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent...

A VI-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la București a VI-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”. Ziarul Jurnalul Bucureștiului și agenția de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) vor susține acest eveniment, fiind parteneri media, ca și în primăvara acestui an, la cea de-a V-a ediție a concursului. Intell News și Jurnalul Bucurestiului vor prezenta ample materiale de presă la această nouă ediție. Proiectul este organizat de Fundația Prețuieste Clipa, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale.

DISTRIBUIȚI
Afișul concursului naţional de creaţie plastică, intitulat „ARTA- intre talent si dăruire”. Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) vor susține acest eveniment, fiind parteneri media, ca și în primăvara acestui an, la cea de-a V-a ediție a concursului.
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

 

Afis Arta ed. VI - MIC si BUN
Afișul concursului naţional de creaţie plastică, intitulat „ARTA- intre talent si dăruire”. Ziarul Jurnalul Bucurestiului și agenția de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) vor susține acest eveniment, fiind parteneri media, ca și în primăvara acestui an, la cea de-a V-a ediție a concursului

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la București a VI-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”. Ziarul Jurnalul Bucureștiului și agenția de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) vor susține acest eveniment, fiind parteneri media, ca și în primăvara acestui an, la cea de-a V-a ediție a concursului. Intell News și Jurnalul Bucurestiului vor prezenta ample materiale de presă la această nouă ediție. Proiectul este organizat de Fundația Prețuieste Clipa, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale. Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR, iar în cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ. La a V-a ediție a concursului din juriul de specialitate au făcut parte și 3 membri ai AFAPRR-Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, la secțiunea icoane pe sticlă: Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu(membri titulari ), Cristina Aurelia Ionescu Berechet(membru stagiar). Sperăm într-o bună colaborare si la cea de-a VI-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”.

 

1 b
Înainte de vernisajul celei de-a V-a ediții a concursului naţional de creaţie plastică “ARTA- între talent și dăruire” și a decernării premiilor: Elena Adriana Popa – responsabil proiect, Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu(secțiunea icoane pe sticlă, membri ai comisiei de jurizare) , membri titulari AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România , 18 mai 2019.

 

Articole la a V-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”:

“Concursul naţional de creaţie plastică “ARTA- între talent si dăruire”, ziarul Jurnalul Bucureştiului(partener media), Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al ziarului şi coordonator al paginii de cultură, 13 mai 2019.

https://jurnalulbucurestiului.ro/concursul-national-de-creatie-plastica-arta-ntre-talent-si-daruire/

” Vernisajul celei de-a V-a ediții a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”, agenția de presă Intell News( partener media), Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al Intell News şi coordonator al paginilor de cultură(în limbile română şi engleză Intell News Romania), 20 mai 2019.

https://www.intellnews.ro/vernisajul-celei-de-a-v-a-editii-a-concursului-national-de-creatie-plastica-arta-intre-talent-si-daruire/

 

ed. mai 2019
Vernisajul celei de-a V-a ediții a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”, 18 mai 2019, sursa fotografiei: echipa de organizare a concursului, Elena Adriana Popa – responsabil proiect.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la București, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din țară și anume CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”. Proiectul ajuns la ediția a VI-a, este organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale.

Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om și natură în viitor, mijloace de transport și călătorii în viitor, iar în cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIȚIONALA ROMÂNEASCA. Retrospectiva ediției anterioare ne dovedește a fi unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 500 profesori coordonatatori din toată ţara plus Republica Moldova, Grecia și Ucraina însumând peste 3000 lucrări de creație plastică și 300 icoane pe sticla.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxa de participare. În urma unei selecții cei mai talentați elevi din țară vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă 9 mai 2020 începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo București, unde timp de 4h vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoana pe sticla.

În urma unei selecții cei mai talentați elevi din țară vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă 9 mai 2020 începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo București, unde timp de 4h vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoana pe sticla. În aceeași zi, începand cu ora 16.00 va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere și decernarea premiilor.

Se vor acorda premiile I, II și III și mențiuni pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand Uniunii Artiștilor Plastici din România și inspectori de specialitate.

Regulamentul integral, precum și toate detaliile referitoare la organizare le găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.

Persoană de contact: Elena Adriana Popa – Responsabil proiect. Tel: 0746513222

 

1 e
O parte din elevii drăgălași după premiere, la a V-a ediție a concursului naţional de creaţie plastică „ARTA- între talent si dăruire”, 18 mai 2019.

 

 

Grupaj pentru partenerii media de: Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media și al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), în subsidiar jurnalist cultural: Senior Editor al agenției de presă Intell News şi coordonator al paginilor de cultură(în limbile română şi engleză Intell News Romania ), Senior Editor al ziarului Jurnalul Bucurestiului şi coordonator al paginii de cultură, publicist comentator al ziarului Ultima Oră, 20 noiembrie 2019

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media și al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), în subsidiar jurnalist cultural: Senior Editor al agenției de presă Intell News şi coordonator al paginilor de cultură(în limbile română şi engleză Intell News Romania ), Senior Editor al ziarului Jurnalul Bucurestiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares