Vocea Valcii : Apele pârâurilor vâlcene trec, problemele rămân

  237
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  După cum bine știm cu toții la fiecare ploaie mai puternică, pârâurile vâlcene fac ravagii inundând de fiecare dată sute de gospodarii, terenuri și drumuri.

  De exemplu apele Bistriței, în apropiere de DN64, se revărsă și inundă terenurile din zonă, iar pârâul Stăncălău este aproape colmatat și apele sale nu mai au unde să se reverse pentru că și Bistrița are problemele ei. În comuna Nicolae Bălcescu lucrurile stau la fel de prost cu pârâul Topolog, iar la Ocnele Mari, pârâul Sărat le da mari bătăi de cap locuitorilor și autorităților locale. Localnicii se luptă cu apele, în timp ce autoritățile competente lucrează de 11 ani la studiile de fezabilitate.

  Cei care ar trebui să rezolve aceste probleme nu au depășit nici până acum stadiul studiilor de fezabilitate sau al expertizelor tehnice. „Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase din august 2014, noiembrie 2015, iulie 2016, pe pârâul Bistrița și pârâul Iazul Morților, s-au produs viituri rapide. Situația critică deosebită există în aval de podul pe DN 64, zona de confluență a pârâului Stăncălău cu pârâul Bistrița și confluenţa pârâului Bistrița cu râul Olt. Față de cele prezentate ABA Olt a obținut la rectificarea programului de investiție pentru 2016 o alocare de fonduri în vederea reactualizării studiului de fezabilitate pentru extinderea zonei studiate până la confluenţe cu pârâul Bistrița” a declarat Emilian Nistor, ABA Olt, în cadrul ședinței ordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată la sediul Instituției Prefectului.

  Completări a adus și Constantin Târş, Hidroelectrica Vâlcea: „ Am avut, așa cum spunea și domnul Nistor, un proiect la Apele Române și i-am prezentat expertiza noastră și variantele care sunt cuprinse în această expertiză.”

  Chiar dacă până la ora actuală s-au găsit două soluții pentru rezolvarea problemelor cauzate de pârâul Stăncălău, se pare că autorităților le este greu să se decidă asupra cărora să își îndrepte privirea. Să sperăm că nu va trebui să așteptăm alți

  11 ani până la rezolvarea acestei situații!

  Pe pârâul Stăncălău au fost realizate lucrări de mântuială

  Vădit supărat de această trăgănare a autorităților competente a fost și președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, prezent, de asemenea la ședința ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

  „Am fost acolo…Am urcat cu acele gabioane care în curând o să se distrugă. S-a și împădurit terenul, nu s-a făcut nimic. Anul acesta am fost la fața locului de două ori, chiar și cu dvs. domnule Nistor. Am găsit în albia râului un buldozer care împingea niște agregate (balastru). Asta s-a făcut acolo!”

  Prima problemă legată de pârâul Stăncălău datează din anul 2005, însă autoritățile competente au realizat doar „cârpeli”, nereușind să rezolve definitiv această problemă. Principala scuză folosită este lipsa banilor.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here