Voi nu vă iubiți poporul!

  282
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Ștefan Mitroi

  Am auzit deseori spunându-se că vă purtați cu țara ca și cum ar fi moșia voastră. Profund greșit! Dacă ar fi așa, ar însemna să vă pese de ea. Căci vouă vă pasă doar de ce este al voastru, iubiți doar ce vă aparține.

  Nu eu, ci sentimentele voastre vorbesc de prăpastia ce se cască între țară și voi. N-o puteți umple cu cifre și declarații mincinoase. Ci numai cu iubire. Cu iubire pentru oamenii care locuiesc pe fundul prăpastiei. Adică exact cu ceea ce vă lipsește vouă. Indiferent de partidul din care faceți parte, voi nu vă iubiți poporul!

  Nu corupția, care este un mare rău, este răul cel mai mare al ultimilor 25 de ani, ci lipsa voastră de iubire față de cei mulți, adică față de noi, care nu venim niciodată la putere. Deși, dacă e să ne luăm după voi, suntem la putere tot timpul! Puterea de a continua să dăm credit minciunilor voastre! Și de a aștepta în zadar semnele unei iubiri ce n-o să vină probabil niciodată. Pentru că voi nu vă iubiți poporul! Nu ne iubiți adică pe noi, cei mulți, care n-am știut să ne apucăm la timp de politică. Am ales varianta greșită de ne vedea de viețile și de meseriile noastre Acum n-avem decât să culegem ponoasele. Unii pot avea norocul tragic de a scăpa, așa cum a scăpat, chiar în ziua în care aștern pe hârtie aceste rânduri, un prieten scriitor. A fost șef de promoție pe țară la absolvirea facultății. S-a pensionat în urmă cu doi ani, anticipat. Ca să nu moară de foame! Fusese scos dintr-o instituție publică, unde înlocuise tempoar o funcționară tânără aflată în concediu de maternitate. A ales să primească 1200 de lei pe lună după o activitate de 4 decenii în învățământ și în presă. Era un poet profund și un cronicar de arte plastice strălucit. Sunt convins că umilințele pornite din lipsa de iubire a celor de sus față de oamenii ca el l-au doborât pe Cornel Ostahie, după ce îl doborâseră toamna trecută pe Sorin Preda, iar în urmă cu câțiva ani pe Constantin Stan.

  Eu știu că voi aveți răspunsuri pentru astfel de situații. Spuneți, nu fără cinism, că trăim într-o societate liberă, din care a dispărut statul tătuc, în care trebuie să lupte fiecare pentru existență. Dar asta au făcut clipă de clipă prietenii mei amintiți mai sus. Asta fac mii și mii de intelectuali, nu neapărat scriitori, în aceste vremuri în care îi omoară nu atât puținătatea mijloacelor materiale, cât puținătatea respectului ce li se arată prin intermediul acestor mijloace. Ăia 1200 de lei pe care îi primești sub formă de pensie sunt, oricât de mult ai încerca să te minți că nu este așa, expresia valorii tale sociale! Credeai că însemni ceva mai mult! Când vezi cine crede statul că ești, te apucă o tristețe fără margini, o tristețe de care poți scăpa doar într-un singur fel: murind! Este, cred, ceea ce li se întâmplă multor oameni din imediata noastră apropiere. Îndeosebi celor bătrâni, care se sting nu atât din cauza bătrâneții, cât a lipsei voastre de iubire, deoarece asta sunt uitarea și sărăcia în care se zbat, medicamentele scumpe, condițiile precare din spitale-dovezi ale lipsei voastre de iubire! Pe voi înșivă știți să vă iubiți, găsind în economia noastră săracă resurse care să vă îngrașe până la obezitate pensiile și salariile. Poporul, nefiind niciodată la putere, poate să mai aștepte!

  Mă tot gândesc c-ar putea să-nceapă un război. Ceva, nu știu ce, mă face să pariez că nu fiii voștri vor fi cei ce vor pleca primii pe front. Le-o vor lua ca întotodeauna înainte fiii celor de pe fundul prăpastiei. Inima acestora va sângera prima, bătând, așa însângerată, pentru țară. Măcar de v-ar încerca un strop de rușine. Dar n-o să vă încerce, deoarece voi, fiind ditamai demnitarii, beneficiați de imunitate. Sunteți, vreau să zic, imuni la două dintre bolile ce n-au fost eradicate încă pe meleagurile noastre: suferințele propriului popor și rușinea!


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here