Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura vrancea24.ro : Licitații anulate pe bandă rulantă…

vrancea24.ro : Licitații anulate pe bandă rulantă…

534
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Licitații anulate pe bandă rulantă în proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare din cartierul Bahne

Etapa a II-a a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani, din Cartierul Bahne, care are finanţare europeană, este în întârziere, în condiţiile în care termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este martie 2020. Demarate încă de anul trecut, licitaţiile pentru serviciile de asistenţă tehnică pentru managementul lucrărilor şi pentru supervizarea lucrărilor la proiect sunt la aceeaşi fază de început, fiind anulate încă o dată, la începutul acestui an, din lipsă de ofertanţi. Întregul contract are o valoare de 16 milioane de euro. “Avem contractul de finanţare semnat. Din păcate avem o problemă în ce priveşte înscrierea la licitaţie. Avem două etape de parcurs pentru achiziţie de servicii de management şi supervizare tehnică, au fost scoase la licitaţie aceste două proiecte şi nu s-a prezentat nimeni. Mai scoatem încă o dată la licitaţie, dacă nu vom face o achiziţie. Legea ne permitem să mergem pe o procedură simplificată pentru a găsi o firmă, două, trei să fie interesate de această etapă apoi vom scoate la licitaţie execuţia lucrărilor”, spune primarul Cristi Misăilă.

Directorul Departamentului Proiecte Europene din Primăria Focşani susţine că termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, ceea ce va duce clar la o întârziere faţă de termenul stabilit prin contract. În cea mai optimistă situaţie, abia prin 2021 aceste lucrări ar putea fi finalizate. “Termenul de realizare a lucrării este martie 2020, însă trebuie înţeles că noi am scos la licitaţie aceste două contracte din septembrie 2018. Cel de management este chiar la a treia încercare şi tot nu se prezintă nimeni. Valoarea contractelor nu este chiar mică. Unul este de 500.000 de lei, celălalt de 1,1 milioane de lei. Noi pornim o procedură de atribuire, dar nu ştim când se termină şi abia când vom avea semnat contractul ştim clar momentul de început. Durata lucrărilor este clar 18 luni, dar momentul începerii lucrărilor depinde de modul cum decurge procedura de licitaţie”, a precizat Adrian Imireanu.

Potrivit proiectului, în Cartierul Bahne va fi înlocuită reţeaua de transport a energiei termice pe o suprafaţă de 14,7 km şi reţeaua de distribuţie pe o suprafaţă de 21,7 kilometri, urmând să fie modernizate şi mai multe puncte termice. Acest lucru va însemna deranj mare în Cartierul Bahne, care va fi răscolit de la un capăt la altul. Având în vedere întârzierile semnificative, nu ştim dacă un alt proiect propus cu insistenţă de primarul Misăilă, cel de modernizare a spaţiilor urbane din acelaşi cartier, are şanse de izbândă. Deocamdată, proiectul este blocat în Consiliul Local, întrucât opoziţia susţine că intabularea în Cartea Funciară a unor străzi remăsurate nu face decât să ducă la realizarea unor noi studii de fezabilitate fără finalitate. La rândul său, primarul spune că proiectul are o valoare de 4,8 milioane de euro şi un termen de execuţie de doar un an de la finalizarea licitaţiei. Proiectul vizează refacerea infrastructurii pietonale, amenajarea spaţiilor verzi, iluminat public pietonal, realizarea unui sistem de supraveghere video, locuri de joacă, spaţii de recreere, dotare cu mobilier urban, sistem de irigaţii pentru spaţii verzi în toată zona.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here