Acasă Stiinta & Tehnica Ecologie Vremea Noua : Ferma închisã temporar si 60.000 de lei amendã...

Vremea Noua : Ferma închisã temporar si 60.000 de lei amendã pentru gãinarul Bogos!

747
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Garda de Mediu a suspendat activitatea fermei lui Bogos de la Rebricea

ÎN OFFSIDE Amendã usturãtoare pentru Stefan Bogos proprietarul fermei de pãsãri de la Rebricea. Acesta nu avea autorizatie de mediu pentru activitatea desfãsuratã, asa cum ziarul nostru a sesizat opinia publicã. Acest lucru l-au descoperit cu întârziere si comisarii Gãrzii de Mediu, în urma unui control efectuat la insistentele redactorilor nostri. Astfel, SC Vanbet SRL a fost amendatã cu 60.000 de lei si totodatã, activitatea fermei a fost suspendatã, pânã la remedierea neregulilor constatate. Vestea i-a bucurat pe sãtenii din comuna Rebricea, însã sunt sceptici cu privire la punerea în practicã a mãsurii luate de autoritãti. Stefan Bogos nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. Acesta a sustinut în permanentã cã are toate autorizatiile în regulã pentru ferma de la Rebricea, însã Garda de Mediu îl contrazice. Dupã plecarea finei sale, Carmen Boghitã Rãdulescu din fruntea instiutiei, gãinarul de la Banca a rãmas “descoperit”. Asta pânã când îsi va gãsi vreun fin sau vreun cumãtru care sã-l sustinã.

În urma sesizãrilor primite, comisarii Gãrzii de Mediu au mers în control la ferma lui Bogos de la Rebricea. Acestia au constatat faptul cã ferma si-a desfãsurat activitatea fãrã autorizatie de mediu si au decis amendarea SC Vanbet SRL cu 60.000 de lei si totodatã, suspendarea activitãtii. “Urmare a celor sesizate, o echipã de comisari din cadrul Gãrzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Vaslui a efectuat un control la ferma de crestere a pãsãrilor din localitatea Rebricea, judetul Vaslui, apartinând de SC VANBET SRL. Verificarea de pe teren si analiza documentelor prezentate a evidentiat faptul cã unitatea nu detine autorizatie de mediu pentru activitatea desfãsuratã. Urmare a celor constatate, SC VANBET SRL a fost sanctionatã contraventional cu amendã în cuantum de 60.000 lei si, complementar, a fost dispusã suspendarea activitãtii cu asigurarea conditiilor tehnice adecvate astfel încât impactul negativ asupra mediului sã fie minimizat.” se aratã în comunicatul Gãrzii de Mediu.

“Nimic nou. Ferma functionezã în continuare”

Locuitorii comunei Rebricea au aflat de la redactorii ziarului Vremea Nouã sanctiunile dictate de Garda de Mediu. Acestia ne-au declarat cã, deocamdatã, suspendarea activitãtii nu a a fost pusã în practicã. “Într-adevãr, vineri a fost o doamnã în control la fermã. Dacã cei de la Garda de Mediu spun cã au suspendat activitatea, noi vã spunem cã cei de la fermã îsi vãd în continuare de treabã, nimic nu a fost închis. Puii sunt în continuare aici, mirosul continuã sã persiste. Poate închiderea fermei se va face în timp, asteaptã sã creascã generatia asta de pui. Am înteles de la cei care lucreazã acolo cã se vor cumpãra niste utilaje moderne care vor filtra aerul si nu va mai mirosi. Ar fi foarte bine. Tot ce vrem noi, cei care am ales sã trãim la tarã, e sã respirãm un aer curat, sã nu ne mai miroase hainele a clocit” ne-a declarat Zenovia, una dintre locatarele blocului din apropierea fermei.

De unde a plecat totul

Controlul a venit dupã ce mai multi sãteni s-au plâns de mirosul insuportabil al dejectiilor pãsãrilor. “Au ajuns sã ne ia pânã si aerul! Din toamna anului trecut, de când a început activitatea la fermã, noi nu mai avem viatã. Ne-au distrus cu mirosul insuportabil. Când dau drumul la ventilatoarele alea, intrãm cu totii în casã. Nu mai poti sta afarã. Însirãm rufe pe sârmã, dimineata, iar seara trebuie sã le spãlãm din nou cã miros îngrozitor” declara în urmã cu câteva zile Maricica, locatarã a blocului de lângã fermã. Femeia a mai spus cã “mireasma” de la fermã ajunsese sã batã kilometri buni. “Si cei de la Rates, care stau la 3 kilometri distantã de fermã s-au plâns de putoarea aia. Vã dati seama ce trãim noi aici!” a mai spus acesta.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here