Acasă Informatii Informatii ANAF vremeanoua.ro : Mii de vasluieni rãsuflã usurati,…

vremeanoua.ro : Mii de vasluieni rãsuflã usurati,…

451
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mii de vasluieni rãsuflã usurati, Fiscul le dã un nou termen pentru declaratia unicã

NOU TERMEN… Vasluienii care aveau obligatia depunerii declaratiei unice de venit si nu ar fi reusit sã se conformeze la termenul stabilit initial, adicã 15 martie, primesc încã o sansã, un nou termen limitã. Guvernul a prelungit termenul de depunere a Declaratiei unice si a Declaratiei 230, potrivit unui proiect de ordonantã de urgentã pus în dezbatere publicã de Ministerul de Finante. Astfel, potrivit documentului, termenul limitã pânã la care pot fi depuse cele douã formulare este 31 iulie. “În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevãzut pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, se prorogã pânã la data de 31 iulie 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevãzut pentru depunerea formularului 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii – se prorogã pânã la data de 31 iulie 2019 inclusiv”, se aratã în proiectul de ordonantã de urgentã. La Vaslui, în jur de 3.000 de persoane trebuie sã depunã aceste declaratii unice de venituri.

Ministerul de Finante explicã decizia prin faptul cã se încearcã evitarea unor blocaje, tinând cont de faptul cã începând cu acest an Declaratia unicã se depune doar în format electronic. „În scopul evitãrii riscului neconformãrii de cãtre anumite categorii de contribuabili care au obligatia sã completeze si sã depunã, pânã la data de 15 martie 2019 inclusiv, formularul Declaratia unicã privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si formularul 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii. Pentru evitarea unor blocaje în ceea ce priveste îndeplinirea obligatiilor declarative ale contribuabililor persoane fizice, tinând cont de faptul cã începând cu anul 2019, Declaratia unicã privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune numai în format electronic, ceea ce presupune înregistrarea contribuabililor în Spatiul Privat Virtual, se impune prorogarea termenului pânã la care contribuabilii persoane fizice trebuie sã îsi îndeplineascã obligatiile declarative si de platã a impozitului pe venit si al contributiilor sociale”, se aratã în document.

Iatã ce categorie de contribuabili depun aceste declaratii unice

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, Declaratia unicã se completeazã si se depune de cãtre persoanele fizice care realizeazã, individual sau într-o formã de asociere, venituri/pierderi din România sau/si din strãinãtate, care datoreazã impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Formularul se completeazã si se depune si de cãtre persoanele fizice care nu realizeazã venituri si care opteazã pentru plata contributiei de asigurãri sociale de sãnãtate. Potrivit ANAF, persoanele fizice au obligatia declarãrii impozitului pe veniturile realizate din România sau/si din strãinãtate în anul 2018; declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019; declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupã caz, a declarãrii contributiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here