Acasă Jurnalul Bucurestiului Invatamant, Educatie Vreti sa studiati in Danemarca?

Vreti sa studiati in Danemarca?

1047
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

1. Burse/Finanțare studiu

În ceea ce privește studiile în Danemarca, acestea sunt gratuite ceea ce înseamnă că nu se poate obține bursă. Singurul ajutor financiar pe care îl poți primi ca student este SU. Pentru a putea primi SU, în valoare de 5836 de coroane, un student trebuie să lucreze minim 43 de ore pe lună și să fie angajat de minim 3 luni de zile. Deci ganditi-va bine inainte de a incerca sa aplicati, si gasiti o slujba pentru studenti inainte de a va inscrie la cursuri, cu ceel putin 6 luni inainte, evitand astfel orice situatie neplacuta.

2. Cazarea

Ca mai peste tot in Europa, ca student, aveti mai multe posibilități în ceea ce privește cazarea.

În primul rând puteți aplica pentru o cameră la cămin. Prețul unei camere la cămin pornește grosso modo de la 300 de euro, avand baia și bucătăria la comun (suna cunoscut?) și poate depăși 500 de euro daca aveti baie și bucătărie proprie. Factorii importanți care determină costurile sunt, bineînțeles, zona și căminul.
Pentru a face acest lucru este necesar să aplicați din timp, în funcție de universitatea la care vreti să studiati, pe oricare din următoarele site-uri, și să-ti actualizezi totodata aplicația lunar, pentru a nu o pierde:
https://www.kollegierneskontor.dk/default.aspx?func=kkikportal.kollegiumlist&lang=GB – pentru Copenhaga
http://www.ungdomsboligaarhus.dk/ – pentru Aarhus.

Dacă nu dorești să stai la cămin și dorești să-ti închiriezi un apartament, cel mai ușor este să îți faci o aplicație pe Boligportal, cel mai mare site de închirieri de locuințe din Danemarca.  Costurile închirierii unui apartament pot fii mai mici decât la cămin iar apartamentele sunt cu cel puțin 2 camere. Deci, paradaoxal, aveti  mult mai multe avantaje.
Pentru mai multe detalii despre această posibilitate, puteți accesa următoare site-uri:
http://www.boligportal.dk/
http://www.au.dk/en/internationalcentre/internațional-housing-office/exchange/aarhus/findinghousinginaarhusonyourown/longertermaccommodation/

3. Mancarea

Comparativ cu România mâncarea este destul de scumpă. În general în weekenduri sunt oferte, iar preţurile sunt ceva mai mici. Cele mai ieftine supermarketuri sunt: Aldi, Lidl, Kiwi, Netto, dar uneori în ofertele de la supermarketurile mai scumpe alimentele au preţuri mai mici. Alte supermarketuri: Super Brugsen, Super Best, Rema 1000, Fakta şi Fotex. Cel mai mare supermarket din Aarhus este Bilka.
Pentru cei care pot să îşi facă carduri de Metro(pe numele persoanei care vine în Danemarca, pentru că altfel cardul nu este acceptat) în Romania pot ieşi cu mâncarea chiar de 3 ori mai ieftin. www.metro-shop.dk (ex: am cumpărat din Metro 2,5kg carne tocată cu doar 50kr şi nu era la ofertă, iar de obicei în magazine, la ofertă, 500gr costă în jur de 20kr)
În principiu cele mai bune legume şi fructe se găsesc în Bazar Vest la turci în Brabrand Nord.

4. Transportul urban

Mijloacele de transport în comun sunt exact aceleasi ca in Romania, existand autobuze, tramvaie și metrou, acesta din urmă insa doar în capitala Copenhaga.  În ceea ce privește autobuzul, un abonament costă 365 de coroane în Aarhus și 370 de coroane în Copenhaga, pentru  2 zone.  Autobuzele circulă foarte des și respectă programul afișat în stație, soferii danezi fiind extrem de punctuali.
Cu toate acestea, majoritate danezilor prefera sa circule cu bicicletă, aceasta fiind cel mai utilizat si mai popular mijloc de transport din Danemarca. Ciclismul este foarte comun, în special în mediul urban. Pistele pentru bicicletă sunt extrem de bine amenajate, in comparatie cu cele din Romania. Daca luam de exemplu pistele construite de primarie in Bucuresti diferentele devin cu adevarat colosale.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

1 COMENTARIU

 1. These may stop capable of heating a whole unit but these
  will make some areas more at ease and cozy. This way the buyers from all nationally enjoys quick and prompt access to the
  specified property of this conveniently.

  The 80% back loan which was a fixed rate of sometimes as little as 5% and so
  the front loan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here