Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura ziardebistrita.ro – ALO, dom’ primar : uitați în ce HAL arată Pietonalul...

ziardebistrita.ro – ALO, dom’ primar : uitați în ce HAL arată Pietonalul !

267
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Așa e și-n Austria, unde mergeți în concediu? SUPERCOM a umflat factura cu salariile, dar NU-și face treaba pe Bistrița!

Pietonalul municipiului a fost impracticabil timp de 3 zile. În urma ninsorilor abundente s-a așezat un strat de aproximativ 30 de centimetri, care ulterior a înghețat iar prin centrul Bistriței NU s-a putut circula. Pe trotuare s-a format o alee de 1 metru lățime pe care pietonii circulau cu greutate.

Compania SUPERCOM a câștigat contractul de salubrizare stradală a Bistriței și i-a scos de pe piață pe cei de la Urbana, în urma unei licitații intens-contestate. Contractul cu Primăria Bistrița s-a semnat pe 8 ani  și a intrat în vigoare din 1 martie 2016.

„curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ” intră în atribuțiile firmei SUPERCOM, care a câștigat contractul de salubrizare stradală.

În Bistrița a nins joi seara, iar SUPERCOM a avut timp suficient (vineri și sâmbătă) pentru a mobiliza muncitorii și elibera principalele căi de acces pentru pietoni. De asemenea, piațetele din Bistrița au fost neglijate total de firma de salubritate care a încheiat contractul cu Primăria Bistrița. Oamenii care ieșeau de la biserică se chinuiau să treacă printre nămeți, deși era o oportunitate ideală a SUPERCOM-ului de a face un exercițiu de imagine.

La un an de la semnarea contractului, compania a solicitat majorarea tarifelor negociate cu Primăria Bistrița și astfel se majorează tarifele pentru principalele activități cu aproximativ 30%!

Măturat manual: de la 14.98 la 18.24 lei/1000 mp, creștere cu 21.7%
Curățat rigole: de la 52.78 lei la 69.85 lei creștere cu 32.3%.

2.5 MILIOANE de euro pe an ne costă curățatul străzilor!

Aproximativ 2.5 milioane de EURO (10.258.000 de lei) a fost suma preconizată a fi virată în conturile SUPERCOM la întocmirea bugetului pe 2017, dar suma se va mări considerabil odată cu noile majorări. În 2016, Primăria a plătit 8.274.000 de lei, contravaloarea serviciilor reprezentând activitățile de salubrizare (măturat manual, măturat mecanic, transport deșeuri stradale, curățat rigole, stropit carosabil, spălat stradal, colectare cadavre animale); serviciu extern pentru securitate și sănătate în muncă.

Tarifele (fără TVA) pentru activitățile de salubrizare practicate de Supercom: măturat manual: 18.24 lei/ 1.000 mp, măturat mecanizat: 6,94 lei /1.000 mp, transport deșeuri stradale: 228,64 lei/tonă, curățat rigole: 62.85 lei/1.000 mp, stropit carosabil: 4,14 lei/1.000 mp, spălat carosabil: 30,27 lei/1.000 mp, colectare cadavre animale de pe domeniul public: 47,11 lei/kg.

Conform contractului de delegare, Primăria Bistrița poate imputa SUPERCOM-ului activitatea deficitară privind curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice!


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here