Acasă justitie ziare.com : Inalta Curte a stabilit…

ziare.com : Inalta Curte a stabilit…

108
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inalta Curte a stabilit pe 27 mai ultimul termen in cazul in care Toni Grebla este acuzat de fapte de coruptie

Inalta Curte a stabilit pe 27 mai ultimul termen in cazul in care Toni Grebla este acuzat de fapte de coruptieFoto: Guvernul Romaniei (Arhiva)
Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte a stabilit pe 27 mai, o zi dupa alegerile europarlamentare, ultimul termen in dosarul in care secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, este judecat pentru trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, constituirea unui grup infractional organizat si fals in declaratii.

Solicitarea pentru a amana procesul a fost facuta de procurorul DNA. O parte dintre avocati, inclusiv Toni Grebla, venisera pregatiti pentru a sustine luni concluziile finale.

Ultimile audieri

Ultimii doi martori din acest caz au fost audiati luni de magistrati. Este vorba despre administratori ai unor firme care erau controlate de finul lui Toi Grebla, afaceristul Ion Bircina.

Acestia au dat detalii cu provire la folosirea unei masini de lux folosite de Toni Grebla, plata intretinerii acestei masini si a combustibilului, dar si plata unui abonament al unui telefon mobil.

“Era autoturismul firmei. Era folosit de toti angajatii firmei, cei care lucrau la birouri. De 2-3 ori pe luna il mai imprumutam si domnului Toni Grebla, dat fiind faptul ca multe dintre autotursmele firmei le mai parcam la hotelul Radisson, deoarece pe strada la firma la noi se furau oglinzile. Ceea ce s a intamplat de foarte multe ori”, a declarat unul dintre martori, Nicolae Carbunescu.

“Despre factura aferenta telefonului mobil, atat timp cat domnul Grebla era angajat la Imobiliar Construct, la care eu eram administeatir, factura era achitata de firma resoectiva. De asemenea cheltuielile aferente automobilului inregistrat pe Imobiliar Construct erau achitate de firma: cheltuielile de intretinere si combustibilul”, a explicat un alt martor, Costi Iliescu.

Achitat in faza de fond

Procesul se afla in faza de apel, dupa ce, pe 11 mai 2018, un complet de trei judecatori de la Instanta suprema l-a achitat pe Toni Grebla pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, constituire a unui grup infractional organizat si fals in declaratii.

In acelasi dosar, au fost achitati oamenii de afaceri Ion Bircina si Mihai Prundianu, dar si Gheorghe Grecu si Victor Dolghi.

Acuzatiile DNA

DNA sustine ca, in perioada 2010 – 2015, Toni Grebla, aflat in exercitarea functiilor de senator (2010 – 2013) si judecator la Curtea Constitutionala (2013 – 2015), a pretins si primit de la omul de afaceri Ion Bircina, cu titlu de foloase necuvenite, folosinta gratuita, service-ul si asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, in echivalent de 56.070 de euro.

De asemenea, Toni Grebla este acuzat ca ar fi primit folosinta gratuita a unui post telefonic inregistrat pe o firma, in cuantum de 24.648 lei; suma de 1.200 de lei; materiale electorale pentru campania privind alegerile parlamentare din 2012 pentru lipirea a 20.000 de afise si alte materiale electorale, in cuantum total de 8.973 lei.

In schimbul acestora, potrivit procurorilor, Grebla i-ar fi promis lui Bircina ca va interveni si va determina functionari publici – din cadrul societatilor si companiilor nationale cu capital de stat, ministere, autoritati publice centrale si locale – sa indeplineasca si sa urgenteze realizarea unor acte ce intrau in atributiile de serviciu ale acestora, astfel incat firmele controlate de Bircina (cu interese in domenii de activitate diversa – energie, transport fier vechi) sa obtina contracte comerciale sau alt tip de facilitati comerciale.

Citeste si: Fostul judecator CCR Toni Grebla a fost achitat – decizia nu este definitiva


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here