Acasă politica ziare.com – Iohannis , despre politicienii euroofuscati :

ziare.com – Iohannis , despre politicienii euroofuscati :

196
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata-n sac

de Magda Gradinaru
Iohannis, despre politicienii euroofuscati: Atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata-n sacFoto: Administratia Prezidentiala
Presedintele Klaus Iohannis a explicat ce anume a vrut sa spuna atunci cand a vorbit despre “euroofuscarea” politicienilor care, atunci cand sunt criticati de institutiile europene, in loc sa corecteze, pozeaza in “baieti suparati ca au fost prinsi cu mata-n sac”.

Desi nu a fost darnic in raspunsuri la finalul vizitei pe care a facut-o, joi, la Pitesti, presedintele a explicat, totusi, la ce s-a referit cand a vorbit despre euroofuscare. Nu a vrut sa spuna, insa, si la cine anume s-a referit.

“Dupa atentionarea mea benigna referitoare la absorbtia fondurilor europene, a venit o evaluare un pic mai dura, chiar din partea Comisei, care atentioneaza ca Romania, in continuare, are o deviere semnificativa de la tintele de buget. Acest lucru, evident este adevarat, trebuie sa ne dea de gandit si trebuie sa duca la o anumita actiune din partea guvernantilor.

Din pacate, am vazut la diferiti politicieni, care au treaba cu aceste lucruri, ca nu numai ca nu au recunoscut ca asa este, au avut o atitudine de baieti suprati ca au fost prinsi cu mata in sac. Nu asta este atitudinea care corecteaza comportamentul, de asta am spus: mi s-au parut asa, artificial jigniti, suparati”.”.

Presedintele a deplans, la Pitesti, la o dezbatere despre industria auto, ceea ce a numit “euroofuscare”, adica faptul ca guvernantii, in loc sa corecteze cand li se atrage atentia asupra unor lucruri, ies la televizor si inventeaza scuze.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca autoritatile guvernamentale trebuie sa inteleaga – odata pentru totdeauna – ca investitorii straini nu trebuie priviti cu adversitate si ca, dimpotriva, Executivul ar trebui sa faca toate eforturile pentru a aduce in Romania noi firme straine, cat mai performante.

Comisia Europeana a publicat, miercuri, un raport in care transmite un avertisment comun Ungariei si Romaniei, cu privire la existenta unei deviatii semnificative de la traiectoria de ajustare spre obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) in 2017.

In privinta Romaniei, insa, CE si-a exprimat ingrijorari privind evolutia sistemului de justitie, ale carui progrese pot fi afectate de masurile din ultimul an.

La cine s-ar fi putut referi presedintele

Un exemplu de euroofuscare ar putea fi ceea ce a spus ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in Parlament, unde a fost audiat pe tema raportului GRECO. Toader ne-a indemnat atunci sa punem accentul pe specificul national mai intai si apoi sa ascultam de forurile europene.

“As incepe cu un indemn: de a ne pastra demnitatea de legiferare in acord cu specificul national, cu interesul national, respectand standardele constitutionale, respectand standardele europene”, spunea atunci Tudorel Toader.

Liviu Dragnea a fost mult mai transant, la congresul in care a fost relegitimat la sefia PSD si unde a pus in legatura suveranitatea nationala si incriminarea defaimarii tarii.

“Romania este un stat suveran, asa scrie in Constitutie. Sa nu uitam asta. Atunci cand oameni politici, sefi de institutii, voci cunoscute ale societatii isi saboteaza cu buna stiinta tara, (…) in aceste situatii pierdem suveranitate, independenta, demnitate, respect si nu castigam nimic. Defaimarea propriei tari este o fapta foarte grava, care expune Romania la riscuri, la sanctiuni, la intarzieri si la pierderea unor avantaje”, a afirmat Liviu Dragnea.

“Desenul suveranitatii noastre trebuie facut in Romania, si nu in afara tarii. Noi ca natie vom fi respectati daca nu vom confunda bunele relatii cu servilismul. Si nu vreau sa facem asta”, a spus Dragnea la congres.

Si Calin Popescu Tariceanu s-ar putea regasi pe lista lui Iohannis, atunci cand spune ca de la Comisia Europeana nu trebuie chiar sa luam lumina.

Contextul acestei declaratii era decizia anuntata de CE, ca fondurile europene vor fi conditionate de respectarea statului de drept, unde tara noastra schioapata serios, potrivit raportului de Justitie al GRECO.

Sa-i dam cuvantul presedintelui Senatului: “Romania este una din tarile membre ale Uniunii Europene care contribuie la constructia europeana, Comisia Europeana este un instrument care ne ajuta ca sa ne armonizam punctele de vedere, dar nu este cel de la care trebuie sa luam obligatoriu lumina in orice privinta. Trebuie sa ne spunem punctul de vedere argumentat, obiectiv si trebuie sa se tina cont de el”, a spus Tariceanu.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here