Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii ziare.com : Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum,

ziare.com : Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum,

147
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministerul Dezvoltarii s-a constituit parte in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul este de aproape 130 de milioane de leiFoto: Arhiva Hepta
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) s-a constituit parte in dosarul DNA referitor la sesizarea Oficiului European Antifrauda (OLAF) in ceea ce priveste dosarul “Tel Drum”, a anuntat, joi, Marius Nica (PSD), ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

“Nu ma refer la persoane, ma refer la speta respectiva. Urmare a solicitarii DNA ne-am constituit, am trimis raspuns pozitiv in ceea ce priveste constituirea ca parte.

Este obligatia statului membru in relatie cu Comisia Europeana ca atunci cand este identificata o frauda, sa recuperam suma respectiva, atat de la bugetul de stat cat si de la bugetul UE”, a spus Marius Nica.

In data de 22 noiembrie, procurorii anticoruptie au anuntat instituirea masurii asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Liviu Dragnea si de ceilalti suspecti din dosarul “Tel Drum”. Masurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Citeste si: Ministerul Fondurilor Europene si CJ Teleorman ezita sa se constituie parte civila in dosarul Tel Drum, desi prejudiciul e urias

In cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366,34 de lei “asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, se precizeaza in comunicat.

Citeste mai multe despre: Dragnea ramane cu sechestru pe avere in dosarul Tel Drum, a decis Inalta Curte.

Vizati de aceleasi masuri asiguratorii sunt si Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bataus, Victor Piperea si Marin Predescu, functionari in cadrul CJ Teleorman la data faptelor.

“Aceste masuri asiguratorii au fost dispuse de procurorii anticoruptie in vederea recuperarii prejudiciilor si prin raportare la infractiunile retinute in sarcina suspectilor mentionati, in functie de participarea fiecaruia la infractiunile de care sunt suspectati. Prejudiciul estimat in cauza, pana in acest moment, ca urmare a savarsirii infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infractiuni) si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite (2 infractiuni) este de 127.547.366,34 lei”, se arata in comunicatul DNA.

Pe 13 noiembrie, DNA anunta ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost savarsite in dosarul “Tel Drum” in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

In dosar mai sunt urmarite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA preciza ca acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizari a Oficiului European Antifrauda (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here