Acasă Jurnalul Bucurestiului Invatamant, Educatie ziare.com : Toti elevii din Bucuresti…

ziare.com : Toti elevii din Bucuresti…

365
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Toti elevii din Bucuresti vor avea liber pe 31 mai, gratie vizitei papei Francisc

Toti elevii din Bucuresti vor avea liber pe 31 mai, gratie vizitei papei FranciscFoto: Arhiva Ziare.com
Sefa ISMB, Ioana Neacsu, a propus suspendarea cursurilor in cele 420 de unitati de invatamant de stat din Capitala, vinerea viitoare, in contextul vizitei papei Francisc la Bucuresti, urmand sa fie demarate procedurile in acest sens.

Potrivit acesteia, joia viitoare ar putea fi luate “masuri diferentiate” in scolile din Capitala.

Concret, ea a propus pentru joi suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant de pe traseul de deplasare a papei si din imediata proximitate a acestuia, iar pentru scolile care nu sunt legate geografic de traseul papei decizia sa ramana la nivelul consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, cu aprobarea inspectorului scolar general.

Pentru vineri (31 mai – n.red.) se va suspenda activitatea in cele 420 de unitati de invatamant de stat de pe raza Bucurestiului. (…) Pentru joi (30 mai – n.red.) urmeaza sa se stabileasca masuri diferentiate”, a spus ea, prezenta la Comandamentul intrunit la Primaria Capitalei in vederea organizarii vizitei papei Francisc.

Potrivit acesteia, prin consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant se vor stabili graficul si planurile de recuperare a cursurilor.

“Am ascultat cu mare atentie punctele de vedere expuse de antevorbitorii mei si tinand cont de recomandarile exprese pe care atat Politia Nationala, cat si Politia Locala a Municipiului Bucuresti ni le-au facut, realizand anvergura acestui eveniment, precum si importanta pastrarii normelor de siguranta atat a vizitei, cat si a cetatenilor, va propunem ca pentru data de vineri (31 mai – n.red.) sa suspendam cursurile in toate unitatile de invatamant. (…) Pentru joia viitoare suspendare partiala, iar pentru 31 mai sa demaram procedurile privind suspendarea totala”, a explicat Neacsu.

In cadrul Comandamentului, Ciprian Miron, director general al Politiei Capitalei, a spus ca ar fi oportun ca toate unitatile de invatamant sa-si suspende cursurile vinerea viitoare.

“Din punctul nostru de vedere, ar fi foarte oportun ca toate unitatile de invatamant sa-si suspende cursurile pentru vineri. (…) V-am ruga sa luati in considerare si aceasta posibilitate, pentru ca ne-ar ajuta foarte mult.

Masurile de securitate sunt ample, Politia Capitalei participa cu aproape 2.000 de politisti la aceasta misiune”, a aratat Ciprian Miron.

Primarul general, Gabriela Firea, a salutat aceasta propunere.

“In cadrul sedintelor de ieri si alaltaieri, impreuna cu domnul viceprimar Badulescu, cu doamna inspector general scolar eu am propus suspendarea cursurilor in intreaga Capitala, in primul rand pentru ca aceasta posibila inchidere partiala ii va deruta pe multi elevi, care nu vor mai intelege daca trebuie sau nu trebuie sa mai vina la scoala. (…)

Cred ca aceia care opineaza pentru suspendare partiala nu realizeaza ce eveniment major se va desfasura in Bucuresti si nu inteleg multi despre ce masuri de securitate si siguranta a cetatenilor si tuturor pelerinilor si participantilor e vorba”, a mentionat Firea.

Citeste si:


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here