Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor ziarmm.ro : Dispare vegetatia din urbea noastra!

ziarmm.ro : Dispare vegetatia din urbea noastra!

150
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Defrisarea fara mila a arborilor ii revolta pe baimareni


Baimarenii se arata tot mai nemultumiti de taierea arborilor ornamentali din diferite zone ale orasului. O tanara care locuieste in urbea noastra a postat pe pagina sa de Facebook un text prin care ii arata cu degetul pe cei care “i-au furat primavara si toamna din fata casei”.

Mai exact, este vorba de strada Nicolae Titulescu, unde intreaga vegetatie a fost defrisata pentru a se pune borduri noi, dar si pentru noi locuri de parcare, cel mai probabil. Textul tinerei a devenit viral, iar mai multi baimareni au postat fotografii din diferite zone ale orasului de unde au fost taiati copaci, aratandu-si astfel revolta fata de initiativa Primariei Baia Mare.

“Jenant! Oare cu cate locuri de parcare ati reusit sa suplimentati, domnilor care mi-ati furat primavara si toamna din fata casei? Cam asa arata strada Nicolae Titulescu din Baia Mare, strada pe care primavara infloreau merii ornamentali, iar toamna era desprinsa dintr-un tablou. In urma cu cateva zile, un anunt mic si amarat ne transmitea sa nu mai parcam masinile, fiindca urmeaza lucrari privind executarea bordurilor. Insa au uitat sa mentioneze ca vor defrisa tot, dar tot ce le-a stat in cale! De la copaci, la tufe, pomi, verdeata. Aceasta straduta a fost un cadru splendid si linistit al orasului… L-ati transformat in ce ati vrut voi, trei locuri de beton in plus, jenantilor!”, a scris Bianca Bodocean.

Reactiile nu au intarziat sa apara.

Aici a fost un mar, pe Transilvaniei langa Liceul Sportiv, taiat in luna noiembrie sub pretextul largirii strazii. Pom de 40 de ani, dadea flori, fructe, umbra, aer curat, adapost pentru pasari”, a scris Corina-Mirela Rotaru.

Aici a fost un corcodus. Cu fructe galbene dulci acrisoare, care inflorea minunat in aprilei mai. Taiat tot in noiembrie, cica pentru a largi strada Transilvaniei, in intersectia cu Oituz.”

Aici a fost un tei, in varsta de 40 de ani, care a ajuns taiat in luna noiembrie 2018, pe Transilvaniei langa terenul de atletism. Cica incurca largirea strazii.”

“Am pus acel pachetel cu servețele pentru a se vedea dimensiunea trunchiului acelui tei taiat miseleste. Au facut multe lemne baieții destepți! Au pierdut multa umbra si floare de tei fraierii ce platesc taxe si impozite la Primarie!”

Al doile tei taiat la fel de miseleste in noiembrie, tot pe Transilvaniei, la cațiva pasi de celalalt. SE FURA LEMMNUL, SE FURA AERUL NOSTRU CURAT, SANATATEA NOASTRA.”

Tot Corina-Mirela Rotaru a scris, astazi: “Stiati ca au taiat TOTI ARBORII din fata magazinului Don Pio, ieri si alaltaieri? In intersectia Bucuresti cu Republicii. Era unul mare si cativa mai tineri. Este revoltator !!!”

Daca asta e solutia pentru realizarea de noi locuri de parcare, ne permitem a sugera Primariei Baia Mare sa inceapa “defrisarea” celor 2.000 de garaje construite ilegal prin cartierele municipiului. Am da in acest fel o mare sansa vegetatiei ce inca ne mai da sperante ca vom putea numi Baia Mare, un oras verde. Text: Ana AVRAM, foto: Bianca Bodocean si Corina-Mirela Rotaru, FB


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here