Acasă Stiinta & Tehnica Economie Ziarul Bursa : Alpha Bank Romania – profit brut de 20,9 milioane...

Ziarul Bursa : Alpha Bank Romania – profit brut de 20,9 milioane euro

103
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

E.O.

Alpha Bank Romania a înregistrat, anul trecut, un profit brut înainte de impozitare de 20,9 milioane de euro, 2018 fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, a anunţat, ieri, într-un comunicat, instituţia de credit.

La finalul anului precedent, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la aproape 2,5 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, respectiv cu 23% faţă de 2017, creşterea la nivel de sistem fiind de 3,3%.

Valoarea creditelor la 31 decembrie 2018 era de 2,6 miliarde euro, împrumuturile ipotecare majorându-se cu 5,3%, până la 1,1 miliarde euro, potrivit comunicatului citat.

Veniturile operaţionale au crescut cu 2,9%, ajungând la 133,7 milioane euro. Rata creditelor neperformante a scăzut de la 7,3% la 6,4%, la sfârşitul lui 2018. La acea dată, banca avea o reţea formată din 130 de unităţi şi 1.976 de angajaţi.

Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania, a declarat: “Indicatorii financiari de la sfârşitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creştere organică pe care Alpha Bank Romania a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menţinut şi anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, confirmând încă o dată încrederea clienţilor noştri. Rămâ-nem dedicaţi obiectivului de creştere a intermedierii financiare care să conducă la creşterea bunăstării în România”.

La nivel de grup, Alpha Bank se află în proces de actualizare a strategiei, care are la bază următoarele teme prioritare:

– accelerarea reducerii expunerilor neperformante (NPE) printr-o combinaţie de măsuri organice şi non-organice;

– asigurarea statutului de “bancă preferată” în segmentele de clienţi vizaţi şi îmbunătăţirea eficienţei de operare în ceea ce priveşte operaţiunile în limba greacă;

– evaluarea poziţionării strategice a business-ului internaţional;

– îmbunătăţirea continuă a guvernanţei, eficacităţii organizaţionale şi a managementului talentelor.

În acest an, printre priorităţile Grupului bancar se numără calitatea activelor sale, pentru următorii 12 ani banca vizând o reducere suplimentară a expunerilor neperformante cu 6,3 miliarde euro, prin combinarea dezintermedierii organice cu vânzări de portofolii, conform datelor publicate de Alpha Bank.

De asemenea, instituţia de credit urmăreşte îmbunătăţirea continuă a profilului de lichiditati şi a rapoartelor relevante.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here