Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Ziarul de Bacau : Drumul până la Salina Târgu Ocna…

Ziarul de Bacau : Drumul până la Salina Târgu Ocna…

58
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Drumul până la Salina Târgu Ocna e plin de gropi, la un an după semnarea contractului. Ce măsuri ia PSD cu primarul Ștefan Șilochi

Cei circa 800 de metri de drum până la intrarea în Salina Târgu Ocna au rămas și în 2019 neasfaltați, deși Primăria din localitate are asigurată finanțarea din 2015, prin PNDL 1. În luna martie 2018, s-au epuizat în instanțele de judecată toate contestațiile, s-a semnat contractul, dar autoritățile din localitate nu au făcut nimic pentru asfaltarea drumului.

Pentru refuzul derulării acestui proiect, dar și din cauza stadiului prost de implementare a finanțărilor prin PNDL, primarul Ștefan Șilochi este ca și exclus din PSD. Drumul spre Salină ar putea fi preluat de CJ și modernizat, pe modelul străzii Aeroportului din Bacău.

drum salina targu ocna
Contactat de Ziarul de Bacău, primarul Ștefan Șilochi a pretins că repararea drumului care duce către Salina Tg.Ocna se va relua chiar săptămâna viitoare, când utilajele vor fi văzute din nou la lucru.

„Suntem în grafic cu lucrările, undeva la 65 la sută. Pe 15 aprilie, constructorul va reîncepe lucrările. În toamnă a trebuit să ne oprim pentru a permite salinei să funcționeze la capacitate maximă. Oricum, drumul spre salină reprezintă doar 10 la sută din cele 12 străzi care se vor asfalta”, a explicat edilul. Potențialii turiști care vor merge de sărbători în vizită la salină au în continuare o variantă ocolitoare la dispoziție.
primar targu ocna
La Bacău, lucrurile se văd altfel, conducerea PSD și a Consiliului Județean se pregătește să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor de la Târgu Ocna.

Șilochi este ca și exclus din PSD

„Primăria Târgu Ocna nu reușește de 4 ani să asfalteze celebrul drum de 800 de metri de la Salină, un banal drum din cel mai frumos oraș al județului Bacău. Acesta este modul în care Primăria Târgu Ocna înțelege să rezolve problemele orașului. Ne despărțim de această abordare”, a declarat, joi, senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.

Benea Brasoveanu
Senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, și Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean

Prima măsură care se va lua este implicarea Consiliului Județean Bacău. „Rog Consiliul Județean să preia frâiele, nu mai putem rămâne blocați în poveștile celor de la Târgu Ocna. Acolo sunt contracte de milioane de euro, au și finanțare, dar nu se derulează”, a spus Benea. El a menționat, pe lângă drumul spre Salină, alte două proiecte care stagnează, un centru balnear și Colegiul Naţional „Costache Negri”.

„Eu nu mă simt reprezentat de primarul Ștefan Șilochi”, a mai spus liderul social-democrat. El a precizat că, „scriptic”, primarul din Târgu Ocna mai este membru PSD, dar, din cauza lipsei de rezultate, „drumurile noastre se despart”. Șilochi nu a fost încă exclus oficial din partid, iar PSD nu va face o ședință specială cu acest scop.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here