Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Ziua de Constanta : O femeie din Constanţa a dat în judecată...

Ziua de Constanta : O femeie din Constanţa a dat în judecată hipermarketul Auchan.

161
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

S-au cerut daune de 900.000 de lei. Iată verdictul final !

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat definitiv în dosarul în care Adriana Mititelu, din Constanţa, a chemat la judecată, aproape de jumătatea lunii aprilie 2016, hipermarketul Auchan! Tânăra a solicitat suma de 900.000 de lei pentru că ar fi avut probleme medicale după ce a consumat mâncare de la sectorul de gastronomie aparţinând hipermarketului.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe data de 14 aprilie 2016, iar la scurt timp instanţa a admis cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru formulată de reclamantă şi a stabilit că acţiunea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.

La aproape trei luni după înregistrarea procesului, Judecătoria Constanţa a admis excepţia de necompetenţă materială şi a dispus declinarea soluţionării cererii de chemare în judecată ce a fost formulată de reclamanta (…) în contradictoriu cu pârâta SC Auchan Romania SA, în favoarea Tribunalului Constanţa.

Ieri, instanţa a decis: „În temeiul art. 408 – Cod procedură civilă, respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanta în contradictoriu cu pârâta Auchan România SA. Ia act că pârâta nu solicită cheltuieli de judecată. Ia act că reclamanta a renunţat la exercitarea căii de atac“.

Contactată telefonic, Adina Monica Petre, cea care a reprezentat-o în faţa instanţei pe Adriana Mititelu, nu a dorit să comenteze decizia mai sus precizată.

Aşa cum arătat în ediţiile precedente, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a mers la hipermarketul Auchan în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun din 2015. Verificările au scos la iveală, printre altele, după cum a informat la vremea respectivă Protecţia Consumatorilor, 15,3 kilograme de preparate culinare (orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare. În spaţiul de depozitare a fost găsită şi o cantitate de 98,53 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr ars având „data durabilităţii minimale“ depăşită, aşa cum au arătat cei de la Protecţia Consumatorilor. Prin urmare, sectorul gastronomic din Auchan Maritimo Constanţa a fost închis de inspectori.

Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care au susţinut că ar fi mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan. Cele 18 persoane şi-au petrecut sărbătorile la Spitalul Clinic de Infecţioase Constanţa, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară – enterocolită cu salmonelă (salmoneloză).


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here