Ziua de Constanta : Damu Fudulea, inspector Antifraudă, și Mihai Perifan, de la Protecţia Consumatorilor, arestaţi la domiciliu (rechizitoriu)

  533
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Aflaţi în stare de arest preventiv din data de 21 martie, Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, și Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă, au fost puşi în libertate.

  Ieri, Curtea de Apel Constanţa a decis ca cei doi să fie scoşi din spatele gratiilor și plasaţi în arest la domiciliu. Hotărârea este definitivă şi a fost luată, potrivit unor surse avocăţeşti, de judecătoarea Valentina Boboc. Pe durata măsurii arestului la domiciliu, cei doi nu au voie să părăsească imobilele în care locuiesc fără permisiunea instanţei și sunt obligaţi să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. Atât lui Mihai Perifan, cât și lui Damu Fudulea li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Amintim că Perifan şi Fudulea au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, conform cărora „inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa și societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, se mai arată în rechizitoriu.

  Dosarul celor doi a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, cauza ajungând pe masa judecătoarei Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, care, la ultimul termen, a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Perifan și Fudulea. Mai mult decât atât, tot atunci, celor doi le-au fost respinse ca nefondate cererile de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar ori cu arestul la domiciliu. De menţionat că, în luna aprilie, Valentina Boboc le-a respins celor doi contestaţiile formulate împotriva deciziei Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis menţinerea lor în spatele gratiilor. Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă. Daniel Perifan este cercetat alături de alte persoane, sub control judiciar, într-o cauză separată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

  Rechizitoriu
  Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

  Citește și

  Libertatea fraţilor Perifan, la mâna judecătoarelor Viorica Lungu şi Valentina Boboc (referat + propunere arestare)

  Judecătoarea care l-a menţinut în arest pe Mihai Perifan decide azi libertatea lui Daniel Perifan, ginerele lui Zelcă (referat propunere arestare)

  Bani în cutia de medicamente
  Cronologia unui flagrant marca DNA. Cum a fost prins şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa (document+rechizitoriu)


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here