Acasă Informatii Informatii DNA Ziua de Constanta : O nouă reţinere în învăţământul universitar din Constanţa.

Ziua de Constanta : O nouă reţinere în învăţământul universitar din Constanţa.

289
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Cine sunt profesorii care au intrat în colimatorul procurorilor


Gabriela Lilios nu este primul cadru universitar din Constanţa care are probleme cu legea! Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“, a fost „turnat“ de o fostă studentă cum că ar pretinde şi ar primi bani de la studenţi pentru a-i promova la examene. Emilian Anatoli Costache, fost lector la Universitatea Maritimă Constanţa, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă.

Gabriela Lilios, profesor universitar în cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la mărturie mincinoasă, instigare la favorizarea făptuitorului.

Conform DNA, „în cursul anului 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar, cu intenţie directă, printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpaţii Țarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Țarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa“.

Tot potrivit celor de la Anticorupţie, „declaraţia martorului respectiv, dată în cadrul şedinţei publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe“.

Gabriela Lilios a fost prezentată Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a respins propunerea de arestare şi a dispus ca cea în cauză să fie plasată sub control judiciar. Decizia a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Constanţa.

Cu privire la acest dosar, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Ovidius” Constanţa, Valentin Vanghelescu, a declarat că „speţa în care este cercetată profesoara Gabriela Lilios nu ţine de activitatea dânsei de la universitate“. „Se analizează situaţia acesteia de către conducerea Universităţii «Ovidius» din Constanţa, momentan nu s-a luat nicio hotărâre în această privinţă”, a mai declarat Valentin Vanghelescu.

Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“, a fost trimis în judecată de şeful DNA Constanţa, Sorin Constantinescu, şi „turnat“ de o fostă studentă, care a absolvit cursurile Facultăţii de Farmacie din cadrul instituţiei de învăţământ superior. Ea a fost cea care le-a declarat magistraţilor că Ţarălungă ar pretinde şi ar primi bani de la studenţi pentru a-i promova la examene.

În faţa judecătorilor a ajuns, într-o altă cauză, şi Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. El a luat trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În luna aprilie, Emilian Anatoli Costache, fost lector la Universitatea Maritimă Constanţa, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă.

Citeşte şi


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here