Acasă Anunturi Ziua Roșiei Montane

Ziua Roșiei Montane

701
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Imagini pentru Rosia Montana

Asociația București și partenerii săi îi invită pe iubitorii Roșiei Montane să serbărim 1888 de ani de atestare documentară a localității din Apuseni.

Ziua Roșiei Montane este sărbatorită pe 6 februarie, în București, la Muzeul Național al Țăranului Român și Clubul Țăranului.

Meniul deja tradițional și pălinca din localitate, concertele, proiecțiile de filme și dezbaterile sunt și de această data incluse în program.

Evenimentul este menit să promoveze valorile culturale și de patrimoniu ale așezării din Țara Moților, să îi determine pe susținători să continue demersurile pentru protejarea ei și să contribuie la dezvoltarea pe termen mediu și lung prin promovarea turismului local. Intrarea este liberă la toate evenimentele.

https://www.facebook.com/events/781968898837523/

Imagine similară

“GUSTĂ ROȘIA MONTANĂ”

“Gusta Roșia Montană” este o acțiune caritabilă, organizată în cadrul Zilei Roșiei Montane, prin care ajutăm școala “Simion Balint” din localitate și pe elevii săi.

Participanții pot comanda un meniu traditional din Roșia, gătit la Clubul Țăranului: vărzar și pălincă, cartofi rântăliți cu cârnați de Roșia și clătite cu gem.

Acțiunea se desfășoară la Clubul Țăranului, începând cu ora 16:00. Comenzile pot fi preluate până la ora 22:00. Numărul de porții este limitat, așa că îi rugăm pe doritori să vină din timp. Meniul poate fi luat și la pachet, iar donația recomandată este de 35 lei.

https://www.facebook.com/events/2260276174294577

Imagini pentru Rosia Montana

Proiecții de film

17:30 Oamenii Patrimoniului

18:15 Fânețe Montane

19:30 Virgo

Explorează un ecosistem unic în Europa, care se află în România. Acest ecosistem este amenințat de defrișări ilegale și lipsa intențiilor de conservare a mediului. Fiind un documentar neconvențional, Virgo este o meditație vizuală ce oferă o înțelegere mai bună a acestui mediu, dar și consolare.

20:30 Acasă
După 18 ani într-o baracă la marginea bălții, Gică Pescarul și copiii lui au devenit stăpânii neoficiali ai Deltei Văcărești. Apoi a venit statul și a transformat-o într-o rezervație naturală.

Cinema Muzeul Țăranului

Imagine similară

Proiecții de film

Vernisajul expoziţiei fotografice “Roșia Montană – o familie, un secol, o poveste”
19:00-19:30, Sala Acvariu
Perioada de vizitare: 6 – 24 februarie
https://www.facebook.com/events/475746326287881

Concert Retro Future
20:30-21:30, Clubul Țăranului
https://www.facebook.com/events/264454654450096

Concert Mircea Florian și Școala de Tulnice
21:30-22:30, Clubul Țăranului
https://www.facebook.com/events/2078706218833690/

——————————————————————————————–

Imagini pentru Rosia Montana

Cea de-a noua ediție a Zilei Roșiei Montane este posibilă cu ajutorul voluntarilor Asociației București.

Partenerii evenimentului sunt: Asociația ARA, Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului, Cinematograful Muzeul Țăranului.

Ziua Roșiei Montane se bazează pe trei principii:
1. Este un eveniment apolitic. Nu este acceptată nicio formă de colaborare, contribuţie sau promovare politică, nici prezenţa persoanelor politice. Nu este acceptată politizarea prin alte căi.
2. Se bazează exclusiv pe activitatea de voluntariat a tuturor persoanelor implicate: organizatori, invitaţi, parteneri etc.
3. Este un eveniment deschis, cu intrare liberă.

Breaking news:


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here